Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összeírópont lehet a legjobb választás

Nem mindenki jártas az internet világában, ezért sokaknak gondot okozhat a népszámlálási kérdőív online kitöltése. Akinek nincs lehetősége gyermekeitől, fiatalabb családtagjaitól, ismerőseitől segítséget kapni a kitöltéshez, azoknak az összeírópont a legjobb választás, ahol számlálóbiztos segít a kitöltésben.

Hirdetés
Hirdetés

A népszámlálás önkitöltéses szakaszában – március 14. és május 15. között – minden önkormányzat működtet úgynevezett települési összeírópontokat, ahol számlálóbiztosok segítenek a kérdőív kitöltésében. A www.nepszamlalas.ro/osszeiropont oldalon rá lehet keresni, hol találhatók településünkön az összeírást segítő pontok. Az összeírópontos kitöltés esetében is figyelni kell arra, hogy ha a háztartás részéről csak egy személy megy be kitölteni a kérdőívet – és ez a jellemző –, ugyanúgy az egész családját, vagyis a vele egy háztartásban élőket mind regisztrálnia kell, és mindenki számára ki kell töltenie a kérdőíveket. Ezért fontos, hogy vigyék magunkkal a háztartástagok adatait is.

A Népszámlálás.ro oldalon megtalálható, hogy milyen adatokat szükséges magával vinnie annak, aki összeíróponton vesz részt a népszámláláson: minden családtag személyi száma (CNP), épület építésének éve, szobák összterülete négyzetméterben megadva, ha van: napkollektor felülete, illetve napelem vagy házi szélerőmű teljesítménye kW-ban, akinek felsőfokú végzettsége van: milyen évben, milyen intézményben, milyen szakot végzett, aki dolgozik: foglalkozás, beosztás, azaz a munkaszerződésben szereplő „funcţia”, „meseria”, román nyelven (foglalkozási jegyzék, COR), munkaadó fő tevékenysége, román nyelven (ágazati besorolás, CAEN). https://escortstars.ch

A kérdőív kitöltésekor érdemes ellenőrizni, hogy az etnikumra, anyanyelvre és felekezeti hovatartozásra vonatkozó adataink mindenképp helyesen legyenek kitöltve – hívja fel a figyelmet a Népszámlálás.ro közleménye. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük