Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati szinten tesznek a kóbor kutyák elszaporodása ellen Sepsiszentgyörgyön

Önkormányzati szinten tesznek a kóbor kutyák elszaporodása ellen Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Ismét nekiveselkedik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat annak, hogy megfékezze a kóbor kutyák elszaporodását a városban és csökkentse a zoonózis (állatról emberre terjedő fertőzések) elterjedésének veszélyét. A helyi tanács csütörtöki ülésén jóváhagyták az ennek módszertanára vonatkozó határozatot.

Hirdetés
Hirdetés

Bár Sepsiszentgyörgy hosszú ideje fenntart egy kutyamenhelyet – melynek befogadóképességét mindig meghaladja a gazdátlan ebek száma – és többször szervezett informáló, érzékenyítő kampányokat a felelősebb állattartás érdekében, mindezen intézkedésekkel sem tudta megelőzni, lassítani a kutyák helytelen tartásmódjából fakadó túlszaporodást – ismerte el a határozatot előterjesztő Antal Árpád polgármester. Ezért az önkormányzat arra a döntésre jutott, hogy a keverék kóbor ebek ivartalanítását oly módon gyorsítja fel, hogy ezután anyagilag is támogatja a beavatkozást elvégző állatorvosokat, amelyekkel szerződést köt e szolgáltatás elvégzésére.

Tulajdonképpen már az állatok befogását is rájuk bízzák, hiszen többen rendelkeznek az ehhez szükséges felszereltséggel és tudással – mondta Antal Árpád. Ugyanezzel a határozattal az állat-összeírásra vonatkozó rendelkezéseket hatályon kívül helyezik.

A tanácsülésen döntöttek még többek között házépítésre szánt telkek fiataloknak való kiutalásáról a Gyere haza program keretén belül, a 400 gyermekkel foglalkozó Iskolás Sportklub sporttevékenységének anyagi támogatásáról, illetve Sepsiszentgyörgy költségvetésének módosításáról is: a tartalékalapból kivont 1,3 millió lejt a Tamási Áron Színház működésére, utak, járdák javítására és oktatási intézmények költségeinek fedezésére, azok fejlesztésére fordítják.

Határozatot fogadtak el a városnapi vásár szervezési módjáról, illetve a Tabakó fesztivál megszervezéséről is.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. március 31., 11:49
  ÉRTÉKELÉS: -6

  A sok kampány után a sok állatvédő fotelharcos nem fogadott egyet sem örökbe. Nem lepödök meg. Egy olcsó szurival meg lenne olva az egész és régesrég el lenne felejtve ez a probléma. A kidobott kóborkutya etetés árából meg a kisiskolások melegebédet kaphatnának. A túlzott állomány felszaporodás minden esetben csak problémát okoz. Ki akarja hogy megfertőzödjön a kóbor ebektöl hogy kórházba kerüljön akár csak a kisgyerekekre gondolva?! Aki háborog meg azzal dicsekedjen hogy hány kutyust vitt haza. De az sem mehet tovább hogy iskolába vagy munkába igyekvö emberek rettegve kell otthonról elinduljanak mert megtámadják a fertözö vérengzö ebek.

 • User
  Dátum: 2024. március 31., 12:44
  ÉRTÉKELÉS: -6

  De legalább öröm az üromben hogy ezek a kóbor ebek megtizedelik a kukák és mások által idöszakosan etetett túlszaporodott macskákat. Ez legalább ilyen mértékű probléma csak a macskák napközben elbújnak. A minap is büszkén a szájában vitte keresztül egy kutyus a levadászott cicust amit netre fel is tettek. Kutyavédök ilyenkor nem tiltakoztak 😂

 • User
  Dátum: 2024. március 31., 12:51
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az itthon maradó fiataloknak meg nem jár semmi, se munkát nem adnak se lakhatási kedvezményt. Aki külföldre kimegy, jól megtollasodik annak jó befektetésnek ha egyszer hazajön. Ha nem akkor pedig eladja és akkor is jól járt

 • User
  Dátum: 2024. március 31., 12:32
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Annak minden fiatal jobban örülne ha ezen pénzekből Tabagó helyett is mondjuk kimeszelnék belül a Bodok hotelt és felújítva bele költözhetne sokkal több fiatal. Csakhát a színpadon muzsikáló pereputty álla felkopna akkor mindegyiknek