Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Akik pénz és taps nélkül tettek Sepsiszentgyörgyért

Akik pénz és taps nélkül tettek Sepsiszentgyörgyért Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy képviselő-testületének csütörtöki döntése értelmében idén kivételesen négy kitüntetett veheti át a Pro Urbe-díjat. Az indoklás szerint azért, mert több, a város hírnevét öregbítő jeles személyiség érte el azt a 70 éves életkort, melynek betöltése egyik feltétele a díjazásnak.

Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy köztiszteletben álló személyiségeinek 1997 óta ítélik oda a Pro Urbe-díjat, melyet rendszerint a Szent György Napok vasárnapjára időzített ünnepi rendezvényen adnak át. A kitüntetésre olyan 70. évüket betöltött személyek terjeszthetők fel, akik „pénz és taps nélkül” dolgoztak a város hírnevének öregbítéséért, akiknek önzetlen munkássága, életpéldája követendő mintát jelent a következő generációk számára.

Bár közel húsz évig évente négy-négy személyiség jutott a díj birtokába, mégpedig a város nemzetiségi arányait tükrözve három magyar és egy román, 2014-től már csak évente egy személyt, illetve négyévenként kettőt, egy magyart és egy románt tiszteltek meg ily módon.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata/Facebook

Idén tehát sokéves hagyományt törnek meg azzal, hogy ismét négyen lesznek a város díszpolgárai. Nevesítések már eddig is beérkeztek az önkormányzathoz, de a polgármesteri hivatal április 15-ig meghosszabbította a javaslatok fogadásának eredetileg március 18-ára kitűzött határidejét, ezzel is azt célozva, hogy kellően átgondoltan szülessenek meg a multikulturalitást is tükröző javaslatok.
A kezdetek óta eddig 96 személyiséget találtak méltónak a Pro Urbe-díjra.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások