Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenhét órán keresztül minden a hímes tojásról szól

Tizenhét órán keresztül minden a hímes tojásról szól Kovászna megye

Hajnali 3-ig tartó maratoni tojásírást szervez a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány március 29-én, nagypénteken. A hagyománnyá vált éjszakai műhelyfoglalkozásra csupán főtt vagy kifúj tojást kell vinniük a résztvevőknek, az alkotáshoz szükséges felszerelést és zenés hangulatfestést a szervezők biztosítják.

ăreklamî

Kilencedik éve kerül megrendezésre A tojásírás éjszakája című rendezvény, amellyel az egész  nagyhéten át tartó, tojásdíszítő foglalkozásaikat koronázza meg a Guzsalyas Alapítvány. Az egyedülálló esemény március 29-én délelőtt 10 órától kezdődik és szombat hajnali 3-kor ér véget. A résztvevőknek kifújt vagy főtt tojással kell érkezniük a Míves Házba, a festéket, viaszt, írókát a szervezők adják.

Az ünnepi hangulatot az este folyamán a Folker Együttes biztosítja, a rendezvényre kizárólag hét éven felülieket várnak. Kérdésünkre a Guzsalyas Alapítvány képviselője elmondta, hogy nem szükséges előre bejelentkezni a tizenhét órás maratonra. Visszaemlékezett, hogy az első tojásíró foglalkozást 1996-ban tartották, azóta is töretlenül őrzik a hagyományt. Mint mondta, minden évben szerveznek műhelymunkát a nagyhét alkalmával, de az éjszakai tojásírás is egyre népszerűbb, bőven akad érdeklődő rá idén is.

Fotó: Tóth-Gödri Iringó

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. március 31., 12:06
    ÉRTÉKELÉS: 4

    A fiatalok mar nem jarnak locsolkodni mert a penz belengte az egeszet. Hanem elmennek welnesezni helyette. A legfontosabb a feltamadas az feledesbe merul pedig ez a legfontosabb.