Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcéves az egyesület

Nyolcéves az egyesület Kovászna megye

Fennállásának 8. esztendejét ünnepli a Domokos Géza (1928–2007) íróról, a bukaresti Kriterion Könyvkiadó alapító igazgatójáról elnevezett és szellemi hagyatékának ápolására létrejött egyesület, ugyanakkor megérte létrehozásának 50. évfordulóját a Kriterion Könyvkiadó. Ebből a kettős alkalomból díjátadó gálát tartottak pénteken este az Árkosi Művelődési Központban, Sepsiszentgyörgyön.

Domokos Géza-díjjal jutalmazták Egyed Péter (1954–2018) filozófusi, írói, szerkesztői tevékenységét, Bolya Mátyás muzikológus és a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetének Kárpát-medence hangos térképe elnevezésű projektjét, Horváth Andor (1944–2018) esszéírói, műfordítói, szerkesztői tevékenységét, Marius Tabacu Bánffy Miklós Erdély-trilógia című regényének román nyelvű fordítását, a csíkszeredai Tiszta Forrás Alapítvány Csak tiszta forrásból című magyar–román népdalvetélkedőjét, a Nicolae Bucur és Constantin Catrina szerzőpáros Kovászna és Hargita megyék néprajztudományi és -hagyományi kincstára elnevezésű kötetét, a Balassi Intézet Háromszéki honleányok emlékezete című kiállítását, valamint Daragics Éva tanárnő, ötletgazda és a Mikes Kelemen Elméleti Líceum Széchenyi-bál projektjét.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Bertis cégcsoportot és a Best Western Hotel Restaurant Parkot az egyesület tevékenységének folyamatos anyagi támogatásáért díjazták. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük