Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem kérnek szemetet!

Nem kérnek szemetet! Kovászna megye

Több civil szervezet szervez idén is cipősdoboz akciót, melynek során ajándékokat várnak azoknak a gyerekeknek, akik nehéz körülmények között élnek. A gond az, hogy ezek az ajándékok sokszor selejtesek.

Romlott élelmiszer, koszos ruhanemű félkarú Barbie-baba, hiányos puzzle, elem nélküli vagy elszakított kábelű távirányítós autó – ez csak néhány olyan haszontalan dolog, ami sajnos belekerül a cipősdobozokba, melyeket jótékonyságra szánnak a különböző civil szervezetek. Ezeket az akciókat idén is meghirdetik, de arra kérik a segítő szándékú embereket, hogy csak olyat csomagoljanak be, aminek ők vagy a gyerekeik is örülnének.

A Máltai Ifjúság már várja az adományokat – mondta Székely Róbert, a szervezet munkatársa, de kiemelte: valóban fontos a szándék, de a doboz tartalma is legalább annyira.

Hirdetés
Hirdetés

– Először is azt kell eldönteni, hogy kinek szánjuk, és ennek függvényében kerüljön bele játék, könyv is, hiszen ez meglepetés, és ennek minden gyerek örül. De mivel tél jön, az is fontos, hogy sál, sapka, kesztyű, meleg ruhanemű is legyen a dobozban, hiszen ez nagy segítség egy szegény család számára – hangsúlyozta Székely. Kiemelte: a felnőtteknek, családoknak szóló csomagokba élelmiszereket várnak, olyat, ami tényleg hosszan tartó, nem lejárt vagy romlott. Ugyanilyen fontos az is, hogy tisztálkodó szerek, egészségügyi dolgok kerüljenek a dobozokba, hiszen ezekhez is nehezebben jutnak hozzá a rászorulók.
A cipősdoboz és más jótékonysági akciók már elkezdődtek, a máltás fiatalok már várják az adományokat, a Napsugár Egyesület óvodákban gyűjt, a LAB Életmentő Kupakok Egyesület pedig a gyűjtőpontjaira várja a cipősdoboz ajándékokat december 10-i

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások