Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mindenük megsemmisült

Mindenük megsemmisült Kovászna megye

Szeptember 27-én ismét tűzeset történt Erdővidéken. Ezúttal Köpecbányán csaptak fel a lángok a 416 A házszám alatt, egy szoba-konyhás bányászlakásban. A károsult a 36 éves Fűzi János, aki a házban lánytestvére fiával, a 25 éves Fűzi Richárddal lakott. János édesapja, Fűzi András augusztusban hunyt el.

Hirdetés
Hirdetés

Aznap reggel János munkába ment, Brassóban dolgozik egy építkezésen, s ahogy elmesélte, a házban csak Richárd tartózkodott, aki látássérült. Úgy tudni, a tűz a kályha miatt keletkezett, valahogy parázs kerülhetett a padlóra, amit Richárd nem vett észre idejében, így elment az üzletbe, bevásárolni. Tény, hogy meggyulladt a ház, jelentős károk keletkeztek, a tűzoltókocsik is csak nehezen tudtak a helyszínre érni. Megsemmisült a házban levő teljes bútorzat, a bennük levő ruhákkal, kiégtek az ajtók, ablakok, a padlásdeszkák, gerendák stb. A ház teljes feljavításra szorul.

Mint eddig minden tűzesetnél, Erdővidéken ezúttal is gyűjtést indítanak a károsult, Fűzi János megsegítésére, aki jelenleg testvérénél húzta meg magát Richárddal együtt. A gyűjtés koordinátora Demeter Zoltán, a Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki fiókjának önkéntese.

Mint lapunknak részletezte, a gyűjtést november 1-je és 14-e között szervezik, erre elsősorban a Baróthoz tartozó településeken kerül sor. A gyűjtés gördülékeny lebonyolítása érdekében további önkéntesek jelentkezését várják, akik a segíteni szándékozók személyes megkeresése révén szednék össze a pénzadományokat.

„A család elsőként Barót város polgármesteri hivatalát, illetve a Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki szervezetét kereste fel segítségért. A baróti önkormányzat a hulladékok elszállításában és a tetőszerkezethez szükséges faanyag és a cserepek beszerzésében működik közre, míg a Gondviselés Segélyszervezet egy pár falut átfogó adománygyűjtés megszervezésével szeretne segíteni. Eddig Köpec és Miklósvár a biztos, Barótra, illetve Erdővidék más falvaiba önkéntesek jelentkezését várjuk” – mondta Demeter Zoltán, akinél a 0746. 089.140-es telefonszámon lehet jelezni az emberbaráti szándékot.

A távolabb élők is segíthetnek pénzadományaikkal, melyeket a következő számlaszámokra küldhetnek:
név: Fuzi Janos
OTP BANK ROMANIA S.A., BARÓTI FIÓK (Suc. Baraolt)
RO96 OTPV 3000 0132 3519 RO01 / RON
RO03 OTPV 3000 0132 3519 HU01 / HUF
RO53 OTPV 3000 0132 3519 EU01 / EUR
Külföldről utalásokhoz SWIFT kód: OTPVROBU.

A tűzkárosultaknak a pénzbeli adományokon kívül tartós élelmiszerekre, ruházatra, cipőkre, illetve építőanyagokra is szükségük van. Ilyenfajta felajánlásaikkal, más kérdéseikkel kérjük, keressék Fűzi Jánost a 0747.805.242-es telefonszámon. Kérjük, előre egyeztessenek velük, hogy csak olyan adományokat vigyenek, amelyek valóban szükségesek számukra. Isten áldását kérjük minden jó szándékú segítő életére, és előre is köszönünk minden támogatást! – összegzett Demeter Zoltán. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük