Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Raktár égett Ozsdolán
Keddről szerdára virradó éjjel egy ozsdolai raktárhelyiségben keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat, a lángok átterjedtek egy szomszédos csűrre is. A helyszínre több mint 30 kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi hivatásos lánglovag szállt ki hat járművel, ugyanakkor segítséget nyújtottak az ozsdolai és gelencei önkéntes tűzoltó-alakulatok is.
A katonai és önkéntes tűzoltók hét órán át tartó munkájának hála, sikerült megmenteni a közeli lakóházakat, és korlátozni a lángok átterjedését egy másik közeli pajtára.
A tűzben leégett a raktárhelyiség és a csűr mintegy 350 négyzetméteren, továbbá megsemmisült két tonna búza, húsz darab szalmabála, gumiabroncsok, éghető folyadékok és egyéb, a két melléképületben tárolt vagyontárgyak. Megrongálódott egy fakerítés és a szomszédos csűr fala is. Szerencsés módon sem ember, sem állat nem vesztette életét, a tűz keletkezésének okát még vizsgálják – közölte a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. (fá) <<

Puskás Tivadar vakációs műszaki játszóház
Építs szirénát a kerékpárodra, tudd meg, hogyan töltheted fel a mobiltelefonodat, ha sátorozni mégy és nincs áramforrásod, küldjél Morse-üzenetet, ülj be híváskezelőnek Puskás Tivadar telefonközpontjába vagy vegyél részt „rókavadászaton”„ (rádiólokáció) – egyebek mellett ilyen vakációs programokat ajánl a Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület.
A foglalkozásokra október 25-e és 27-e között, naponta 10 és 17 óra között, a Dohánygyár második emeletén kerül sor.
Azt szeretnénk, hogy kimozdítsuk a gyerekeket a számítógép vagy éppen mobiltelefon mellől, szervezett formában, szakemberek felügyelete mellett, érdekes, hasznos, praktikus ismereteket kínáló foglalkozásokat kínáljunk nekik – mondta el Tóth-Birtan Csaba, a Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület elnöke.
A látogatók megismerhetik a román és magyar Nobel-díjasok életútját, felvehetik a rádiókapcsolatot akár újzélandi fiatalokkal, kipróbálhatják a régi rádiókat, televíziókat, egyéb technikai eszközöket, vagy interjút készíthetnek barátaikkal az egykori városi televízió „stúdiójában”. <<
(közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük