Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Merjünk magyarok lenni!

Merjünk magyarok lenni! Kovászna megye

A Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriuma Teleki Pál-érdemérmet adományozott Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak, akiket a romániai hatóságok ártatlanul meghurcoltak, 5 év fegyházra ítéltek és bebörtönöztek.

A kitüntetést szeptember 25-én adták át a pesti vármegyeháza dísztermében, ahol az egybegyűlteket Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője köszöntötte.

Hirdetés
Hirdetés

– Teleki Pál a magyar örökség egyik legelszántabb védelmezője volt. Az Ő nevével fémjelzett emlékérem a magyar becsületrend megfelelője, és azt üzeni, hogy merjünk magyarok lenni – mondta lapunknak Beke István. – Megható elismerés, amelyre nem tartom magam érdemesnek, és ezt nem az álszerénység mondatja velem. Teleki Pál áldozatos küzdelmet folytatott a vesztes háború, a kirabolt ország megmentéséért. Nekem csak túl kellett élni egy nagyon hosszú kényszerhelyzetet, amibe ártatlanul cseppentem bele. Köszönöm, hogy a kitartásomat, és a nemzetem érdekében meghurcoltatásom előtt végzett munkámat méltónak találtak erre a díjra!

– Megtisztelő az elismerés, és azt sugallja, hogy nem volt hiábavaló a nemzet és a haza szolgálatában kifejtett 15 évnyi munkám – fogalmazott Szőcs Zoltán. – Ez a díj viszont nemcsak engem illet, hanem a családomat, bajtársaimat és azokat a nemzettestvéreimet, akik a megpróbáltatások idején mellettem álltak. Isten óvja a Kárpátok koszorúzta magyar hazánkat!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 1., 14:48
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Isten éltesse sokáig a két dijazottat, kivánunk sok egészséget a családaikkal együtt és reméljük, hogy még a MAGYAROK CSILLAGA is felragyog még a mi életünkben.

 • User
  Dátum: 2021. október 4., 0:21
  ÉRTÉKELÉS: 1

  TIsztelt Testvérem.
  Gratulálok néktek gerincességeyekért. Ártatlanúl meghúrcoltak a napfénytől elzártak de Lelketek mindig szabad volt és lesz. Isten óvja a székely, magyart és a becsületes Nemzettársainkat
  Tisztelettel
  Nemes nm. v. Seres Ferenc /Perjel