Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Igen a vadasparkra

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tegnapi tanácsülésén arról kellett döntsön, áldását adja-e egy vadasparkra, amelyet a város megbízásából a Vadon Egyesület alakítana ki a megyeszékhely Sugásfürdő felőli kijáratánál, a Nádas-patak völgyében. Megtették, miután a vadaspark létesítésének szükségességét a szintén jelen lévő Demeter János, a Vadon ügyvezető igazgatója indokolta részletesen.

Oktatási szempontból, a Sapientia EMTE sepsiszentgyörgyi erdészeti és agrár szakjainak is kutatóbázisa lehetne, illetve a gyermekeknek segítene kapcsolatba kerülni a természettel, melytől napjainkra igencsak elszakadtak, így pedig a környezet megbecsülésére és kíméletes kihasználására is ránevelnének egy nemzedéket. De a család is együtt szórakozhatna a leendő vadasparkban, mely ilyenformán közösségi tér lenne. Nem utolsósorban turisztikai szempontból lenne hozadéka már középtávon a város számára, ezért is része a helyi fejlesztési programnak.

Hirdetés
Hirdetés

A magyarországi Poroszló községben, egy Tisza-parti hasonló létesítmény évente 200 ezer látogatót vonz – érvelt Demeter. Állítása szerint a kiszemelt 16 hektáros, Natura 2000-es madárvédelmi terület (melyen nem fészkelnek védett madarak) a szakemberek szerint alkalmas a vadaspark létesítésére, melyet a Kárpát-medence élővilágára jellemző állatokkal népesítenének be, hogy gondozásuk, életben tartásuk ne jelentsen különleges megterhelést.

A környezetvédők érzékenységére tekintettel a Vadon igazgatója elmondta, egy környezeti hatástanulmány előzi majd meg a vadaspark létesítését, annak ajánlásait majd figyelembe veszik a vadaspark kivitelezésekor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük