Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Medvetámadás Kisborosnyón

Medvetámadás Kisborosnyón Kovászna megye

Tegnap hajnalban emberre támadta a medve Kisborosnyón. Az első célpontja egy juhász volt, aki sérülés nélkül megúszta, de a második személy, egy helyi roma súlyos sérüléseket szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés

Értesüléseink szerint a hárombocsos anyamedve először éjjel 2-kor ment a falurész felett pár száz méterre található esztenához, azonban a kutyák elijesztették. 4 óra tájban újra próbálkozott, szintén sikertelenül, mígnem hajnalban támadásba lendült a mackó. Akkor az egyik juhász közelében járt a nagyvad, de az szerencsésen és sérülés nélkül megúszta a találkozást.

A medvék ezt követően a szomszédos romatelep felé vették az irányt, ahol épp a lármára ébredő 26 éves Rémusz lépett ki a házból, s pechjére pont a nagyvaddal ment szembe. Az anyamedve a férfi combját marcangolta, karmolta és harapdálta, mígnem a zajra ott hagyta áldozatát. A helyiek a 112-es segélyhívó számon kértek segítséget, tudomásunk szerint az áldozatot a megyeközponti kórház sürgősségi osztályára szállították.

Kanyó Antal alpolgármester lapunknak elmondta: idén majdnem 40 esetben támadt a medve Nagyborosnyón, volt, amikor juhokat, máskor tyúkokat, vagy épp lovat, tehenet vittek el, ám emberre most támadt először a községben. Nemrég Feldobolyban hat medvét láttak, de volt, hogy Cófalván is garázdálkodott, holott nem is erdőalatti településről beszélünk. (Feldobolyban korábban is látták a bocsos mamát, a faluban tucatnyi állatot gyilkolt le a mackó – szerk.)

Az alpolgármester felháborodását fejezte ki, amiért országos szinten nem történt előrelépés a medveprobléma orvoslására, hiszen az önkormányzat ilyen esetben azon túl, hogy jegyzi a károkat, nem igen tud, amit tenni. Az elöljáró reméli, hogy végül Bukarest rábólint a medvék kilövésére, még mielőtt emberáldozata is lenne a vadjárásnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 9:19
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Nem-e Romulus harapdalta meg Remust ? Vigyazni kell az ilyen roma mesekkel. Aztan tovabb azt mondja: „Nemreg Feldobolyban hat medvet lattak” Jol be lehetett pittyentve az illeto. Ugyan is a medvek nem jarnak falkaban, hiszen ezek maganyos allatok, nem ordasok. Csak az anyamedve jar a boccsaival. Ugy ,hogy legfeljebb egy bocsos anyamedve lehetett. De semmikeppen nem 5 bocsos. Az alpolgarmester pediglen akkor kellett volna haborogjon, meg a 90-es evek kozepen, amikor elkezdodtek Romaniaban az erdoirtasok. De nemcsak o kellett volna haborogjon, hanem az egesz roman civil tarsadalom. Gyerekek, ha ti nem ertitek meg, hogy ebbol az orszagbol 20 ev alatt eltunt 250.000 hektar erdo, es ezt vissza is kell ultetni, nemcsak a medvekert, hanem azert,mert a kozeljovoben az erdoirtasok a medveknel sokkal sulyosabb problemakat is fognak okozni. Sulyos arvizeket, orszagos oxigenhianyt, egyeb belathatatlan termeszeti katasztrofakat melyek senkinek nem lesznek majd a kedvere. Meg a meggondolatlan politikusainknak sem !

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 21:13
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nem a medve támadt először hanem az áldozat ment neki villával.Azt miért nem mondják, hogy a telepre a telep fölött levő esztenáról üldözték be kutyákkal és láncokkal felszerelkezve?Egy bocsot meg is öltek a szemtanúk elmondása alapján.Érdekes azon nem háborognak,hogy az emberek felélik a vadállatok életterét, azon sem háborog,hogy a megyei út járhatatlanná vált Nagypatak felé, azon sem háborog, hogy a község lefele fejlődik, nincs megélhetési lehetőség, a szemét vesz fel mindent,nincs egy ravatalozója a nagy falunak, mikor más kis települések már rég újakat építettek, nincs csatornahálózat, vízhálózat, a gázvezeték már csak utópia, bár szerintem az első kettő is … magyarán nem csinálnak semmit azonkívül,hogy ők gyarapodnak.A cigánytelepen sem ívóvíz sem villanyáram nincsen bár ígéret volt tudjuk mikor.Ha nem tudná Feldoboly erdő között van tehát nem kirívó ha medve jár.Hagyni kellett volna az erdőket, az erdőben levő gyümölcsöt nem kellene tonnaszámra leszedni, nem kellene a motorokkal, ATV-kel zavarni az erdő nyugalmát.Persze hogy reméli a gyilkolászás törvényesítését, több pénzt lehet összeszedni a vadásztársaságok maffia társulásától.Nem vittek el sem lovat sem tehenet, nem kell ekkorát lódítani, az újságírónak meg kötelessége lenne pontosan tájékoztatni, erkölcsi kötelesség szerintem.

  • User
   Dátum: 2019. szeptember 28., 18:20
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Igen, van benne sok igaszag!! De a vadasztarsasagok kiek? Csak a helyi hagyhasu politikusok es polgarmesterek tettek kezett rajuk es vadasznak es sok penzt csinalnak belole, a tulajdonosnak vetnek valamit, hogy hallgasson es ok kaszalnak nagyokat belole!!! (nezd Zagon, Bodok) Es kinek koszonheto ez a mi draga szekelyzaslos hazudozo RMDSZ-nek.