Felhívás!

Megelégelték a csapon folyó kávélevet

Megelégelték a csapon folyó kávélevet Kovászna megye

Tegnap tucatnyi ember jelent meg a megyei vízszolgáltató vállalat kézdivásárhelyi fiókjánál, hogy egy beadványt nyújtsanak be, amiben egyben tiltakoznak és felhívják a figyelmet a céhes város vízhálózatának a csapnivaló állapotára.

A Facebookon már egy jó ideje zajlik a fotelháború, de ez az első alkalom, hogy a kézdivásárhelyiek csoportosan is léptek, felkeresték a Vízműveket, hogy letegyék a több mint harminc aláírást tartalmazó beadványt – tájékoztatott Szigethy Kálmán tanácsos, aki a közösségi hálón is megosztotta ezt a lépést. Szigethy elmondta: érdemben senkivel nem beszéltek, mert a cég kézdivásárhelyi, megbízott vezetőjét nem találták a székhelyen.

A lakók türelme nem véletlenül fogyott el: nem telik el egy hét, hogy ne lenne probléma a vízhálózaton, és a legtöbb esetben figyelmeztetés nélkül ömlik a csapon a kávészínű lötty, anélkül is, hogy csőtörést jelentettek volna be. Erre a héten hétfőn, szerdán és tegnap is volt példa, a Facebook megtelt fotókkal, a lakók egy része azt osztotta meg, hogy mi folyik a csapon, mások a mosógépből kivett, eredetileg fehér, de szürkés-barnára színeződött ruhadarabok képét tették fel a világhálóra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 7:35
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Több mint harminc aláírás?! “Szar folyik a csapon, s csak harmincnak nem tetszik? A többi birka mit csinál, jajgat, de tenni nem tesz semmit? Akkor igyák a “szarlevet”.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 10:56
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ha valamit szerveznek miert nem tdatjak olyan formaban hogy ne egy tucat ember vegyen reszt hanem 10 akar 20 tucatnyi ember mert tudjuk 1,2 fecske nem csinal tavaszt.Nem posztolni kell hanem racsapni az asztalra!!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 10:49
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az ,hogy beírjuk helyes ,összekell fogni az nem elég ,mint amint látszk 30 ember elégelte meg .Egy 20000 létszámmal rendelkezö város többi része elfogadja ,vagy egyszerüen érdektelen . Ezért engedhetik meg maguknak a viz rendszeres drágitását a szemét elszállitás drágitását , a rossz minőségű szolltatásokat mert hallgatunk !

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 10:50
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Jó a kezdeményezés, a kivitelezés az, ami amatőr. Több nyilvánosságot kellett volna kapjon egy ilyen akció, hogy minél több emberhez eljusson! Akár ez a Hires, emberbarát lap is besegíthetett volna! Csak sajnos nem a megfelelő párt tagja kezdeményezett…..

  • User
   Dátum: 2019. szeptember 27., 10:09
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Tisztelt hozzászóló, a “híres emberbarát” lap tudósítói mégis honnan találják ki, hogy milyen akcióra készül egy csoport? Következőkor, ha előre szólnak biztosíthatom, hogy meghirdetjük. Ugyanazt a fekete levet kapjuk mi is a csapon, mint Ön és a pluszköbmétereket is ugyanúgy fizetjük. Üdv, Bartos L.

   • User
    Dátum: 2019. szeptember 28., 11:24
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Érdeklődjetek, keressetek híreket! És ez az! Nemcsak az, hogy az Udemeráj hol, mivel és kit hülyít! Mert az már qrvára nem érdekel senkit! És ha egy újságíró nem értesül a városában folyó kezdeményezésekről, akkor menjen és keressen más szakmát, mert erre nem alkalmas!!!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 15:17
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Az emberi szervezet mukodesehez / eletben maradasahoz 4 alap feltetel kotelezo: levego, meleg, taplalek, ivoviz.
  A wikipédia szerint: “Az emberi test tömegének több mint a fele víz,
  felnőtt férfiaknál 60%,
  nőknél – a nagyobb testzsír-százalék miatt – 50%,
  míg a csecsemőknél 70%. ”
  Tehat szerintem vezetoink (polgarmester, megyei tanacs, partunk – RMDSZ) az elso szamu prioritasuk kozott kellene szerepelnie ezek biztositasa.
  Amig ezeket az alap dolgokat nem tudjuk magunknak bizositani, addig nem kene a rongyot razni, hogy menyire muveltek vagyunk, milyen okosak vagyunk.
  Ha nincs penz, unios vagy akarmilyen palyazat, a vizhalozat gyors korszerusitesere, akkor kell ismertetni a helyzetett a kozoseggel es fel kell fuggeszteni minden
  nagykoltsegvetesu projektet, varos napokat – a zeneszeknek fizetett nem kis osszegeket hasznosabban is fel lehet hasznalni.
  Ossze kell fogni, a politikusok mutassak meg, hogy nem potyara valasztottak meg, fel kell kutatni minden penzforras lehetoseget:
  szponzorok felkeresese,
  lehetosege szerint minden helyi vallalkozo sajat kozosseget szponzoralja amit le tud irni majd az ev vegen,
  a polgarok az evi jovedelemadojuk 2 szazalekat ajanljak fel az ivoviz halozat korszerusitesere
  es szerintem egy kozgazdasz meg kap mas forassokot is ha valoban keress.
  “Mens sana in corpore sano” es “RESPEKT pentru toţi”

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 17:34
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ekkora kozombosseg mint Kezdin,ez valami hihetetlen.Es ezt hasznaljak ki 30 eve az onjelolt -pioca szeru-;vezetok;.Azt csinalnak amit akarnak,nincs semmi fele felelosegre vonas.De a legnagyobb baj az hogy szinte nem csinalnak semmit.30 ev alatt a vizhalozatott kilehetett volna cserelni.De nem tettek.Azt igertek az udvar tereket modernizaljak,de nem tettek-volt probalkozas-.A Vasut utcat a tavalyra igertek hogy befejezek,de nem tettek.A Molnar Jozsias a Beke utca a Bem utca modernizalasat igertek az idenre de nem tettek.A Vagohidat iden aprilis vegeig bekellett volna fezjezni de meg bizonytalan ez is.Vissza terve az ivo vizre: a kovetkezo iszaple szolgaltataskor-ugyis napi 2 liter folyadekok javasolnak-megkell itatni a vizesek helyi fonokeveles a polgarmesterrel legalabb 2 liter”vizet”,a nagy fonokkel legalabb 4 litret hiszen azt fujjak hogy fogyaszthato. Es kerdem en??? A FOGYASZTO VEDELEM miert nem lepik ez ugyben.hivatalbol kezdemenyezhetne kivizsgalast.Vagy kutya kolyket nem eszi meg??? Es az hogy fogyasztok 9000 liter vizet de kifizettetnek 15-19000,ez LOPAS,RABLAS es ha ossze fognank,egy par fonok ulne a huvoson es nem artatlanul,de ehhez kikell lepni a napi monoton konfortzonabol es kerni es kovetelni mert nem csak kotelessegeink vannak hanem JOGAINK is.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 28., 9:09
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A vezetékek amíg nincsenek kicserélve addig nincs miről beszélni. Ez a legfontosabb és pont ezt nem csinálták meg ! Itt kell keresni a hibát !

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 28., 13:43
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nagyon megfontolandó lenne az egész bagázst a DNA kezére adni: 1. Több éve a vizhálozat nagy része fel volt újitva, vajon mennyi volt ebből valóságosan felújitva és mennyi papiron? 2. Ki a felelős a lakosság szisztematikus becsapásával, megkárositásával, hogy fogyasztásra alkalmatlan vizet szolgálatat rendszeresen és számláz ki ivóviz gyanánt a fogyasztoknak…

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 6:46
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A vízügy egy önfentartó maffia hálózat,az ott dolgozó viszszerelő technikusoknaknak kiszúrják a szemét némi alacsony fizetésekkel minden hónapban,miközben a vezetőség lakmározik !

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 9:45
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A kezdivasarhelyi tanacs hozzon egy olyan hatarozatott amely ertelmebe ,amig nincs rendbe teve az ivoviz halozat es az uthalozat ,a helyitanacs nem penzel SEMMI fele ;civil;szervezetet,es egyebb szervezetett es semmi fele rendezvenyt.Legyen mar vege a penz mosasanak.TISZTA VIZET A POHARBA,VAGY MENTEK A 3,14..ba.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 21:34
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha jol ertettem a vizhalozat az onkormanyzat/polgarmester hivatal tulajdona, a vizmuvek nekik vannak alarendelve. Ha ez mind igaz, akkor egy egyszeru kerdesem van: az elmult 30 evben az onkormanyzat es polgarmesteri hivatal hany lejjel tamogata a ivovizhalozat, a 40-50 eves csovek felujitasat es hany lejjel tamogata akarmilyen sport es kulturalis rendezvenyt, esemenyt, stb. Mert akarmenyire is fontosak a kulturalis esemenyek, NEKEM ES CSALADOMNAK fontosabb a tiszta ivoviz amelytol nem betegszunk meg, a ruhakat nem kell kidobni mosas utan. Van egy mondas is “Ép testben, ép lélek!” = egészséges testben egészséges lélek. Azt a szegeny ket legenyt bezartak, mert talan petardat akartak gyujtogatni December 1-en, akkor kerdem en ezek a varosvezetok akik minket mergeznek a kavebarna ivovizzel, mit erdemelnek?