Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Máris hat lógó diák bukott le

Máris hat lógó diák bukott le Kovászna megye

Mint arról beszámoltunk, iskolakezdéskor a háromszéki egyenruhásoknak az iskolakerülő diákokat megcélzó ellenőrzéssorozata is kezdetét vette. Az illetékesek már korábban jelezték, számos diák lebukik eme akciók során.

Hirdetés
Hirdetés

Tóth Zsigmond, a háromszéki rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetője hangsúlyozta, az órák elől meglógó diákok tettükkel saját magukat sodorhatják veszélybe, arról nem is szólva, hogy szüleiket is átverik, hiszen ezek abban a tudatban vannak, hogy gyerekeik biztonságban, az iskola falain belül tanulnak.

A megyei rendőrségen kérdéseinkre kiderült, hogy az idei iskolakezdés óta október 9-ig az egyenruhások, a tanintézmények illetékeseivel együttműködve összesen 12, az iskolai lógásokat megelőző, az órákról megszökő diákokat lebuktató akciósorozatot kiviteleztek. Huszonöt közélelmezési egységben, 9 játékteremben tartottak villámellenőrzéseket, és hat, az iskolákból igazolatlanul hiányzó diákot kaptak el. Mindenik esetében értesítették a tanintézményt, az iskolák vezetősége utólag az értesítés alapján dönthet, hogy milyen fegyelmezési eljárást alkalmaz a lógó diákkal szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások