Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hídgondok Szörcsén

Hídgondok Szörcsén Kovászna megye

Szörcse határában a Feketeügyön áthaladó, úgynevezett Depsői-hidat biztonsági okokból lezárta a dálnoki polgármesteri hivatal, a helyiek pedig azért panaszkodnak, hogy emiatt óriási kerülőt kell megtegyenek a betakarítási szezonban.

Hirdetés
Hirdetés

A lapunkat megkereső helyiek, többek között Bodó Enikő vállalkozó is nehezményezte az önkormányzat döntését, vagyis a híd tiltótáblával való lezárását, mert ennek következtében nehezebben tudják betakarítani a terményt a Feketeügy túlsó partján levő földjeikről.

Habár Szörcse közigazgatásilag Zabolához tartozik, a szóban forgó híd már a dálnoki önkormányzat hatáskörébe esik. Megkérdezésünkre Bangyán Sándor megbízott polgármester elmondta: a tavalyelőtti áradás során megromlott a 25- 30 méteres híd állapota, idővel pedig annyira gyengévé vált a szerkezete, hogy jobbnak látták, ha idén szeptember végén figyelmeztető táblát tesznek ki, így előzve meg egy esetleges tragédiát. Az elöljáró hozzátette: tervben van új híd megépítése is, az ehhez szükséges anyagiakat már biztosították, épp csak közbeszerzésre kell kiírják a munkálatot, és ha minden jól halad, jövőben már át is adhatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük