Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Macskák leptek el egy Szemerja negyedi tömbházat

Macskák leptek el egy Szemerja negyedi tömbházat Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Szemerja negyed egyik tömbházának lakói panasszal fordultak a hatóságokhoz, miután egy nyugdíjas szomszédjuk „macskamenhellyé” változtatta a tömbház körüli területet – számolt be a We Radio.

Hirdetés
Hirdetés

A lakók elmondása szerint az idős nő mintegy húsz macskát szoktatott a tömbház környékére azáltal, hogy ételt rakott ki a kis négylábúaknak. Az „invázió” miatt a szomszédok a helyi rendőrséghez fordult, ők pedig az AMY Egyesület segítségét kérték a helyzet megoldásához.

A macskákat sorsa egyelőre kétséges, mivel az egyesület nincs ahol tartsa őket. Az AMY csapata most gazdikat keres a cicák számára, akik legalább átmenetileg befogadnák őket.

„Kedves barátaink, egy olyan esethez hívtak bennünket, ahol nagyon sok macska van… Egy nyugdíjas mintegy 20 macskát etet, amelyek folyamatosan szaporodnak. A szomszédoknak elegük lett és kihívták a rendőrség, ők pedig minket. De mit tehetünk? Egyenként befogjuk őket, de tovább? Sürgős segítségre van szükségünk. Örökbefogadó családokra van szükség, és gyorsan kell cselekednünk, mert az állatok veszélyben vannak. Aki segíteni tud, lépjen velünk kapcsolatba. A macskákat ivartalanítjuk, beoltatjuk és élősködőmentesítjük” – írták az AMY Egyesület Facebook-oldalán.

(We Radio)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 19., 18:41
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Milyen invázió? Nem ellepték a tömbházat csak odajártak enni.Miért fáj ez a lakóknak? Gondolom az idős hölgy nem kért tőlük pénzt, kevéske nyugdíjából etette a macskákat és bizonyára ez volt az ami értékessé tette napjait.Nem hiszem hogy a tömbházba bejártak volna de azt hiszem hogy a világ tele rosszféle emberekkel akik mástól azt a csekély örömet is elveszik amit az állatok etetése adott.Hányan mosolyogtak rá a hölgyre, hányan kérdezték meg tőle jól van- e, nincs e szüksége valamire.Gondolom nem sokan.Sajnos oda jutottunk, hogy egyesek maguk körül minden élőlényt kiírtanának ,mert nem tudják elfogadni más örömét.Persze,hogy veszélyben vannak az állatok, ilyen emberektől bármi kitelik.Szégyen mennyire lealjasodott a társadalom minden szinten.