Hirdetés
Hirdetés

Johannis a mentelmi jogról: amikor eljutunk az alkotmánymódosításhoz, napirendre tűzzük

Johannis a mentelmi jogról: amikor eljutunk az alkotmánymódosításhoz, napirendre tűzzük Románia

Alkotmánymódosítás nélkül nem lehet megváltoztatni az államfő mentelmi jogára vonatkozó előírást, jelentette ki hétfőn Ploieşti-en Klaus Johannis államfő.

Hirdetés
Hirdetés

Johannist arra emlékeztették az újságírók, hogy a 2014-es államelnöki kampányában ígéretet tett, hogy le fog mondani mentelmi jogáról, amennyiben államelnökké választják.

“Ez csak alkotmánymódosítással valósítható meg, és természetesen amikor eljutunk az alkotmány megváltoztatásához, akkor napirendre tűzzük ezt a témát” – felelte a PNL jelöltje.

Klaus Johannis azt is elmondta, hogy a PNL-kormánnyal együtt a nyugdíjak és fizetések emelését tervezi, annak ellenére, amit a PSD állít, amely szerint az új kormány megszorító intézkedésekre készül.

Kifejtette, ha újraválasztják, azt tervezi, hogy helyrehozza, amit Romániában az elmúlt években elrontottak, működőképessé teszi a nagy intézményeket, mint az oktatási és egészségügyi rendszer, a rendőrség, a csendőrség stb. Az állami intézmények élére érdem szerint, és nem rokonság vagy ismeretség alapján kell kinevezni a vezetőket, mondta Johannis, aki szerint “hatalmas munka” lesz a nagy állami rendszerek működőképessé tétele.

Prioritások között említette ugyanakkor a fenntartható gazdasági fejlődést, valamint a nemzetvédelemmel kapcsolatos projekteket, mint például a hadsereg korszerű felszerelését és a katonák megfelelő kiképzését.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük