Hirdetés
Hirdetés

Johannis nem fogadná Dăncilát, ha megjelenne a keddre tervezett kampányvitán

Johannis nem fogadná Dăncilát, ha megjelenne a keddre tervezett kampányvitán Románia

Klaus Johannis államfő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökjelöltje úgy nyilatkozott hétfőn, hogy amennyiben kihívója, Viorica Dăncilă megjelenne a PNL kampánycsapata által keddre beütemezett kampányvitán, “nem fogják fogadni”.

Hirdetés
Hirdetés

A vitát a bukaresti egyetemi könyvtárban tartják kedden.

“Nem fogják fogadni, mert ez nem olyan vita, amelyre meghívtunk valakit. Ez egy beszélgetés lesz a sajtó képviselőivel és véleményformálókkal, amelyet én szerveztem, én hívtam meg őket. Higgadt, remélhetőleg nagyon érdekes beszélgetés lesz arról a mandátumomról, amely most jár le, valamint arról, amely, remélem, a jövőben lesz” – mondta Johannis Ploieşti-en.

Az államfő ismét kijelentette, hogy nem hajlandó nyilvános vitán részt venni kihívójával, Viorica Dăncilă PSD-elnökkel.

“A vita lényegében tiszteletre méltó dolog a politikusok között, de én nem veszek részt vitán az ellenjelölttel, mert Dăncilă asszony, aki ellenjelöltem a második fordulóban, egy antidemokratikus, meg nem reformált pártot képvisel, a mérgező Dragnea-Dăncilă rezsimet megtestesítő kormányt, amely a románok ellen kormányzott és tavaly augusztus 10-én az utcán támadta meg az embereket. Nem tudok vitázni egy olyan pártnak a képviselőjével, amely idegengyűlölő vádakkal dobálózik a közbeszédben. Miről beszéljek vele?” – tette fel a kérdést Klaus Johannis, aki Ploieşti-en találkozott szimpatizánsaival.

Dăncilă: Johannis tisztázza, hogy használta-e az Államelnöki Hivatal erőforrásait a saját választási kampányára

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökjelöltje felszólította ellenjelöltjét, Klaus Johannist, hogy számoljon be arról: felhasználta-e az Államelnöki Hivatal erőforrásait, amikor kiküldte a meghívókat a keddre beütemezett kampányvitára.

“A sajtóban láttam ma, hogy az Államelnöki Hivatalból hívtak fel több személyt is azok közül, akik hivatalosak a PNL jelöltje, Klaus Johannis rendezvényére. Az államfőnek tisztáznia kell, hogy igaz-e ez az információ, és ha igen, hányszor használta az Államelnöki Hivatal erőforrásait a saját választási kampányának megszervezésére. Elfogadhatatlan, hogy Románia államelnöke a költségvetési keretet vagy az adófizetők által fizetett embereket használja fel kampánycélokra, vagyis saját politikai hasznára” – írta hétfőn Dăncilă a Facebookra.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük