Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesz meleg ebéd és vadonatúj iskolai felszerelés is Baróton

Lesz meleg ebéd és vadonatúj iskolai felszerelés is Baróton Kovászna megye

Kiemelten fontos napirendi pontokban döntöttek pénteki soros ülésükön Barót város önkormányzatának képviselői. A jóváhagyottak között a település tanintézményeire, étkeztetésre és a minőségi oktatást biztosító eszközök, bútorzat beszerzésére vonatkozó határozattervezetek szerepeltek, ugyanakkor a miklósvári óvoda új rendeltetéséről is szó esett.

Hirdetés
Hirdetés

Összesen húsz napirendi pont előterjesztésére és egyöntetű jóváhagyására került sor pénteken Barót önkormányzatának ülésén. Ennek során változtatták meg többek között a misklósvári volt óvoda rendeltetését is, a szóban forgó épület ugyanis mindeddig tanintézményként volt elkönyvelve, holott már öt éve nem folyik benne oktatás. Tavaly már felmerült a szándék, hogy az egykori óvoda helyére orvosi rendelőt alakítsanak ki, ennek az egyik elengedhetetlen lépése volt a mai tanácshatározat elfogadása.

A kormány által tavaly augusztusban indított Meleg ebéd program kibővített változatának részese a baróti Gaál Mózes Általános Iskola is, habár az asztalra mindeddig nem jutott ennivaló. Benedek Huszár János polgármester az ülésen felidézte, hogy az ősz folyamán kellett volna jóváhagyni a programot, kiutalni a pénzt, hogy idén januártól megkapják a meleg ebédet a gyerekek. Mint mondta, ez elsikkadt a tavaly költségmegszorító intézkedések végett. Március 7-én azonban megjelent egy kormányhatározat, eszerint az iskola megkapja a 882 ezer lejes támogatást. Pénteki ülésükön tehát hivatalosan is beszámították az összeget az önkormányzat költségvetésébe.

Jóváhagyták továbbá a Gaál Mózes Általános Iskola nagy épületének felújításáról szóló műszaki-engedélyeztetési tervet is, valamint elindították a tavaly megnyert pályázatban szereplő tanfelszerelések beszerzését is. A polgármester rámutatott, a 3,5 millió lej értékű támogatással mindhárom tanintézményt felszerelnék: a Baróti Szabó Dávid Középiskolát, a Gaál Mózes Általános Iskolát és a Cimbora Óvodát is. A pályázat értelmében új bútorzatot, szemléltető- és informatikai eszközöket osztanak szét az intézmények között. A projektet év végéig kell lezárni. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. április 7., 16:33
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Jó!ha igy lesz,ugy hangzik mint egy joslat sajnos nem fog beváni,ha lejárnak a választások minden igéret ugy fog végzödni, egyszer volt hol nemvolt de hajrá!

 • User
  Dátum: 2024. április 8., 9:28
  ÉRTÉKELÉS: 7

  S hanem igaz,annyi ! A sok bena tanacstag csak bologat a Paprika Jancsi szavaira ! Azert vagytok csak,h a penzt felvegyetek,szegyelhetitek magatokat! Ti hol eltek,nem latjatok hogy mi torteni 30 eve korulottetek!? Az utobbi 4 evben,meg a hangotokat se lehet hallani, Ban Pista is csak szerepel,ha olyan okos mint ahogy elkonyveli,miert nem tudja a tobbi tarsat maga melle allitani es leulteti a Jancsikat? Megmondjam miert? Mert csak a havi bert veszitek fel a semmiert! Ertunk semmit nem tesztek,pedig utannunk kapjatok a penzt! Ban Pist a youtubbon is csak fenyezi a helyzetet,amit megvalositottak az nem a mostani polgarmester eredmenye,hanem az elozoe,a palyazat amiket o megnyert azok meg sehol nincsenek s nem is lesznek,kellett a penz az o cegebe,mint palyazatiro!