Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lécfalván a szolnoki Hetényi Géza Kórház szakorvosai

Lécfalván a szolnoki Hetényi Géza Kórház szakorvosai Kovászna megye

Idén június 17–21. között Nagyborosnyó község lakosai számára szerveznek ingyenes szűrőprogramot, amely Kovászna és Jász-Nagykun-Szolnok megyék testvérkapcsolatának jegyében zajlik. A szűrővizsgálatokat Lécfalván végzik a magyarországi szakemberek.

Hirdetés
Hirdetés

„Kovászna Megye Tanácsának kiemelt célja az egészségügyi ellátás javítása, és ebben nagy szerepet játszik a megelőzés. Minden évben, az ingyenes szűrés alatt beigazolódik, hogy a prevenció életet ment. Az ingyenes egészségfelmérő program részeként évente kétszer szervezünk szűrést, a Bács-Kiskun Megyei Kórház és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház szakembereinek bevonásával, partnerségben a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházzal és az adott települések háziorvosaival. Most a szolnoki kórház egészségügyi szakemberei érkeznek Háromszékre, ingyenes szűrést végezni” – tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

„Nagyon örülünk, hogy Nagyborosnyó községre esett idén a választás, van érdeklődés a lakosság részéről, hiszen a vidéken élők nehezebben jutnak el szakorvoshoz” – mondta el Kanyó Antal alpolgármester, aki beszámolt arról, hogy a szűrést a lécfalvi kultúrotthonban és iskolában végzik a szolnoki Hetényi Géza Kórház szakorvosai és asszisztensei 9-17 óra között.

Június 17–19. között, hétfőtől szerdáig Nagyborosnyó, Kisborosnyó és Cófalva lakosait, június 20-21. között, csütörtökön és pénteken Lécfalva, Várhegy és Feldoboly lakosait várják a vizsgálatokra. A hét folyamán szív- és érrendszeri szűrésre, kardiológiai, bőrgyógyászati, gyermekgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, neurológiai és fogászati vizsgálatokra kerül sor. 

(KMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük