Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiépült a hierarchia

A megyei önkormányzat rendkívüli pénteki tanácsülésén megválasztották a megyei tanácsi alelnököket és a szakbizottságokat.

Az ülésen egyhangúlag megszavazták a javasolt alelnököket, Jakab István Barnát és Henning Lászlót, ám előtte még Tamás Sándor tanácselnök megköszönte az előző mandátumban tanácsi alelnöki funkciót betöltő Grüman Róbert és Henning László tevékenységét.

Hirdetés
Hirdetés

Grüman utóbb egy Facebook-bejegyzésben azt írta, alelnöki tevékenysége „nem folytatódhat”, illetve „értékrendbeli ellentétek” miatt lemondott a RMDSZ Háromszéki Területi szervezetének ügyvezető elnöki tisztségéből is, ahogy fogalmazott, „erről önként”.

Az ülésen jelen levők egyhangú szavazatával végül megválasztották a két javasolt alelnököt, akik a tanácsgyűlés utáni sajtótájékoztatón röviden bemutatkoztak a sajtónak is. Henning László 1958-ban született, végzettsége szerint matematikatanár, volt főtanfelügyelő-helyettes is, 2008 óta tölti be a tanács alelnöki tisztségét. Jakab Barna István 29 éves, szentgyörgyi születésű, repülőmérnökként végzett Bukarestben, korábban Hollandiában dolgozott Európa legnagyobb légiirányító-központjában, majd a Blue Air légitársaságnál, jelenleg a vidombáki repülőtér projektmenedzsere. Kovács Ödön megyemenedzser „harmadik alelnökként” technikai dolgokkal foglalkozik, eddigi kilenc éve után e funkcióban újra megerősítették, ő irányítja a Megyei Út és Híd Rt.-t is.

A tanácsülésen megalakult a hat szakbizottság is: a jogi bizottság elnöke Calinic Sabin lett, a gazdasági bizottságé Ambrus József, a külügyi bizottságé Grüman Róbert, a területrendezési és közigazgatási bizottságé Dimény György, az oktatási bizottságé Farkas Ferenc, az ifjúsági bizottság elnöke pedig Kelemen Szilárd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások