Felhívás!

Sztakics Éva 16 éve

Sztakics Éva 16 éve Kovászna megye

Némi nosztalgiával búcsúzott pénteken tizenhat évig betöltött alpolgármesteri tisztségétől Sztakics Éva. Hírek szerint a 2004-ben a tanügyből „érkező” sepsiszentgyörgyi elöljáró megpályázza a Székely Mikó Kollégium igazgatói tisztségét.

A pénteki online sajtóértekezleten Sztakics Éva fotókkal elevenített fel „néhányat” azok közül az események és megvalósítások közül, amelyekhez közvetlenül köze volt az elmúlt tizenhat esztendőben, de a bemutató így is több mint negyedórát vett igénybe. Ezek közé tartozik gyakorlatilag az összes oktatási intézmény valamilyen szintű modernizálása és fejlesztése, a mozi, a stúdióterem, a vadászati kiállítás elindítása és az ezeknek otthont adó ingatlanok visszaszerzése, a sugásfürdői ingatlanok visszavásárlása és átépítése, a kis sípálya kiépítése. Nevéhez fűződik többek között a kiválósági központ alapjainak letétele, a városi strand és a Zathureczky Berta Központ felújítása, a nagy tömegeket mozgató gyermeknapok szervezése, a benedekmezői lovasközpont létrehozása, és nem utolsósorban az eddig kilenc kiadást megért Székely Vágta megszervezése.

– Életem egy szép időszaka volt, örülök, hogy tizenhat évig részt vehettem a város fejlesztésében – nyilatkozta Sztakics Éva alpolgármester, aki a Székely Hírmondó kérdésére úgy fogalmazott, „nem ártana”, ha egy nő követné tisztségében, mert a nők „másképp gondolkodnak”, mint a férfiak, és ez hasznára válhat a vezető csapatnak.

Antal Árpád megköszönte az alpolgármester munkáját, és azt mondta: Sztakics Éva volt az, aki az elmúlt tizenhat évben „mindennap bizonyítani akart”. A polgármester szerint „ez a legtöbb”, amit egy vezető elvárhat egy munkatársától, és „erkölcsi támogatásáról” biztosította Sztakics Évát jövőbeni terveinek megvalósításában.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 26., 9:07
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Akkor a polgarmester mit csinalt? Mert itt minden fel va sorakoztatva ami az utobbi evekben megvalosult csak az a baj, hogy ezek a dolgok megvalositasa nem volt benne a megigert megvalositasokba es a varos lakoiert nem csinalt semmit, egyesulet egymas hegyin hattan es koltottek a penzt es a varosban nincs egy rendes jarda.

  • User
   Dátum: 2020. október 27., 0:34
   ÉRTÉKELÉS: 8

   RMDSZ boszorkánykonyhán ez rég ki volt főzve. Kós Károly iskola megszüntetése, az épület Mikónak való odaítélése, annak felújítása, mind mind előkészítették ezt a dicsőített bevonulást. Bármennyire próbálok jóhiszemű lenni, és arra gondolni,hogy miért ne lehetne ez egy tisztességes játszma, az elmúlt évek történései, amik kiszivárogtak a polgármesteri hivatal, megyei tanács, Rmdsz berkeiből, hát csak arra a következtetésre jutok, hogy minden meg van tervezve, a kártyákat csak maguk meg a talpnyalók között osztják ki. Mi köze egyébként Sztakicsnak a Mikóhoz??? A báb Kiss Imre szóhoz se juthat.

 • User
  Dátum: 2020. október 26., 14:54
  ÉRTÉKELÉS: 13

  1. Vajon a Mikóban oktatnak-e olyan tárgyat, amire Sztakics szakosodott?
  2. A Mikó tanári karában senki nincs, aki alkalmas lehetne? Szóba sem jöhet senki?
  3. Nagyon rossz az üzenete ennek az umbuldázásnak. Nem biztos, hogy a Mikó alapítói ezt a jövőt szánták a tanintézménynek.

 • User
  Dátum: 2020. október 26., 16:29
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Helycsere lesz Kondor Ágotával! Csak szóltam s azt is halkan! Azt várom még Miklós Zoltán, ha bejut ki lesz az új szépmezői Ipari park vezetője.

 • User
  Dátum: 2020. október 26., 19:10
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Kár,hogy Kondor Ágotát lecserélik vele ! De hát kellett a hely, hogy is mehetett volna vissza a Bár ez is elég érdekes, annyi év után visszamenni és nem is akármilyen iskolába! Vajon neki hogyan lehetséges az ami másnak lehetetlen? 🙂

 • User
  Dátum: 2020. október 26., 20:20
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Sz, É. informatikus, gondolom, a Mikóban tanítanak ilyesmit. Hol írja, hogy a Berdébe kellene visszamenjen? A tanügy érdekében történő áthelyezést nem ma találták ki. Miért ne hinnénk, hogy a Tanfelügyelőségnek érdeke a megye legnevesebb tanintézményének élére megfelelő személyt kinevezni? Aki annyi éven át alporgármesterként irányított egy várost, vajon nem szerzett elég tapasztalatot , hogy egy iskolát vezessen?
  Ha lesz versenyvizsga, bárki a Mikó tanárai közül pályázhat. Egyelőre ideiglenes ez a kinevezés. Persze még megválaszolatla marad egy ellenérv: a személyes gyűlölet. Arra válaszolni nem tudok, sajnos. És a Mikó alapítói nem láthatták előre, hogy a zászlólengető székelyek egymást egy kanál vízben megfojtanák, ha lehetne.