Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kétszerezték az ágyak számát

Csak súlyos és középsúlyos koronavírusos esetek vannak jelenleg a kórházban, ugyanakkor megdőlt az elhalálozási rekord, egy hét alatt 18-an hunytak el – ismertette a szentgyörgyi kórház vezetősége.

Jelenleg 12 gyanús eset, valamint 90 igazoltan pozitív koronavírusos páciens fekszik a kórházban. A gyanús esetek a számukra fenntartott osztályra vannak befektetve, köztük van két kiskorú is, illetve két kritikus állapotban lévő páciens, akik az intenzíven vannak ellátás alatt – számolt be András-Nagy Róbert igazgató.

Hirdetés
Hirdetés

A Covid-fertőzőben 70 beteg van, négy személy pedig nefrológia osztályon, 10-en a Covid-sebészeten, általános sebészeti, ortopédiai és nőgyógyászati problémákkal. Az intenzíven két gyanús személy van kritikus állapotban, hét igazolt koronavírusos beteg szintén kritikus állapotban, illetve három fertőzött kritikus, intubált állapotban. Az elmúlt héten, november 4–12. között 76-an mehettek haza a kórházból, viszont a legnagyobb elhalálozási számot közölték, 18-an hunytak el.

Roșu Mátyás orvosigazgató elmondta: 17 Kovászna és egy Brassó megyei személy hunyt el, az életkoruk 53 és 89 év között volt, a legfiatalabb áldozat alkoholos májcirrózisban és gyomorvérzésben is szenvedett. Egy személy a sürgősségen hunyt el, utólagosan tesztelték le, és pozitív volt a teszteredménye.

Az intenzíven fekvők mind Kovászna megyeiek – mondta dr. Roșu, most már nem tudnak a brassói kórházakon segíteni, szükség van a helyekre a háromszéki pácienseknek. Az osztályon és a fertőzőn is megduplázták az ágyak számát, hogy fogadni tudják a betegeket. Az orvos kiemelte: 55 ágynál van oxigénpótlási lehetőség, a tartályokat 2–3 naponta cserélik, ugyanis hamar ürülnek, és reméli, tartható ez az ütem, mivel más megyékben is hasonló a helyzet, ami leterhelheti a beszállítókat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük