Hirdetés
Hirdetés

Teljes a megyei tanács

Tegnap a megyei tanács rendes ülésén, melyre a megyei könyvtár nagytermében került sor, kiegészült az önkormányzat testülete: letette az esküt az utolsó három tanácsos is.

A liberális pártot képviselő Piștea Jănică, valamint Gál Károly és Tóth Zoltán ünnepélyes eskületétele kellett ahhoz, hogy teljessé váljon a megyei tanács, utóbbi két tanácsos az RMDSZ listájáról került a testületbe, az elnökké választott Tamás Sándor és a parlamenti választásokon szenátorjelöltként induló Benkő Erika helyett.

Hirdetés
Hirdetés

A tanácselnök az ülésen közölte azt is, hogy a magyar kormánynak, illetve Frank Liu magyar állampolgárságú tajvani vállalkozónak köszönhetően újabb 1,2 millió maszkot tartalmazó adomány érkezett Erdély tizenhat és Moldva két megyéjébe, ebből a mennyiségből 120 ezret Kovászna megye kórházai, állami idősotthonai és gyermekvédelmi intézményei között osztanak szét.
Jó hír, hogy megérkezett 12 millió lej a tanács számlájára az Európai uniótól, amelyet a 245 ezer lejes önrésszel együtt a Kovászna–Brassó megyeközi út felújítására fordítanak.

A költségvetés módosítása is napirenden szerepelt. Miután az önkormányzat alárendeltségében levő három kultúrintézményben a rendezvénytilalmak miatt megmaradt összesen 415 ezer lej, azt visszavették, és más rendeltetést szabtak neki: 15 ezer lejt a megyében épülő három új családi otthon építésére utalnak át, mert a valuta drágulása szükségessé tette a finanszírozás megpótolását, 245 ezer lej, mint említettük, a megyei út építéséhez a saját hozzájárulás, a többi pénz a tartalékalapba megy.

Ugyanakkor a munkaügyi minisztérium által a fogyatékkal élők juttatásaira átutalt 59 ezer lejt is bevették a költségvetésbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük