Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Interaktív vetélkedővel népszerűsítik az olvasást

Interaktív vetélkedővel népszerűsítik az olvasást Kovászna megye

A Bod Péter Megyei Könyvtár és a SepsiBook olvasójátékot hirdet 11-14 éves sepsiszentgyörgyi diákoknak. Két izgalmas olvasmánnyal várják a diákcsoportokat a vetélkedőre, amelyre április 15-ig kell regisztrálni.

Hirdetés
Hirdetés

Négytagú diákcsapatok jelentkezését várják, akik lehetnek azonos hobbinak hódolók, egy baráti kör vagy osztályközösség tagjai, egy sportág, kórus vagy tánccsoport képviselői.

A szervezők a közleményben megnevezik az olvasójátékra szánt köteteket, amelyek alapként szolgálnak majd a feladványokban. Eszerint Ingeborg Arvola: Buffy Berg tehetséges (Cerkabella Kiadó, 2023.) című ifjúsági regényét, illetve Szőcs Imre: A tűzember (Koinónia Kiadó, 2023.) című könyvéből két novellát kell elolvasni.

„A választás azért is esett az utóbbi szövegekre, mert a Cerkabella kiadó és Szőcs Imre is a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál vendége lesz idén május 23. és 26. között. Az első 15 bejelentkező csapat ajándékba kapja a könyvek egy-egy példányát” – fogalmaznak a kezdeményezők.

A jelentkezéseket a vetelkedo.konyvtar@gmail.com címre várják, a következő információkkal benne: csapatnév (fantázianév), a tagok neve, a képviselt iskola/sportklub/ kórus/tánccsoport megnevezése, a csapatot koordináló felnőtt neve, elérhetőség: e-mail, telefon.

Az interaktív vetélkedőre május 23-án, csütörtökön kerül sor a Sepsi Arénában. A játékon legtöbb hat csapat vehet részt, ezért túljelentkezés esetén írásos elődöntőt tartanak.

Képünk illusztráció.

Fotó: Pixabay

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük