Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idősek napja Erdőfülében

Idősek napja Erdőfülében Kovászna megye

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október elsejét az idősek világnapjává. Erdőfülében ezt a napot már évek óta megünneplik, köszönhetően a helybéli Kormos Egyesületnek, mely idén is szép ünnepséget szervezett a falu idősei számára a helyi kultúrotthonban.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap délután a kitartóan szemerkélő eső ellenére számos idős helybelit vonzott az ünnepség, és úgy tűnt, a jelenlevők közül senki nem bánta meg, hogy vette a fáradtságot, és elment a rendezvényre. A szép korúakat először Fosztó Katalin, a Kormos Egyesület vezetője köszöntötte. Balázsi Dénes, Bardoc község polgármestere példával szemléltette, milyen különbség van a mai fiatalok és idősek által megélt egykori világa között, majd kifejtette, bár az elmúlt évtizedekben sokat fejlődött a világ, az önálló élet megteremtése nem vált ma sem könnyebbé. Az elöljáró épp ezért az anyagiak helyett a lelki gazdagság fontosságára intett, mint olyanra, mely valójában megmutatja, mennyire érezzük idősnek magunkat.

Nagy Zoltán lelkipásztor rövid áhítat keretében szólt a falu idős embereihez, az idős kort az őszhöz, a hálaadás idejéhez hasonlítva. Arra buzdította őket, ne csüggedjenek, nézzenek szembe a múló idővel, és adjanak hálát az eltelt évekért. „Minden kor kínál új lehetőségeket. Az öregedés is egy új lehetőség kezdete” – fogalmazott.

Az idősek nevében Bedő Magdolna köszönte meg a szervezőknek, amiért „kellemessé tették” számukra a napot. A Béres Mária tanárnő vezette gyermekkórus dalokat adott elő, néhány szavalat is elhangzott, majd a színpadra lépő helybéli Dobó Néptáncegyüttesnek is tapsolhattak az idősek, akiknek végül a táncosok egy-egy szál virággal is kedveskedtek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük