Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Házhoz szállítják az alapélelmiszereket

Házhoz szállítják az alapélelmiszereket Kovászna megye

Hétfőtől, március 23-tól azok az idősek, akik egyedül élnek, segítségre szorulnak, illetve nem hagyhatják el az otthonukat, alapélelmiszerekből és higiéniai termékekből álló csomagok megvásárlását és ingyenes házhoz szállítását igényelhetik Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat kezdeményezésére összefogtak a városban működő civil szervezetek és vállalkozók, ők biztosítják a csomagok kiszállítását a város területén. A program koordinálását a Kovászna Megyei Vöröskereszt vállalta fel. A termékek megvásárlásáért hétköznapokon 9 és 15 óra között a következő telefonszámok egyikét kell hívni:  0783.017.987, 0787.298.147.

A civil szervezetek önkéntesei a csomagokat 24 órán belül házhoz viszik, kivéve azokat, amelyeket a pénteki nap során igényelnek; ezek hétfőn kerülnek kiszállításra. Amennyiben valaki friss zöldséget vagy gyümölcsöt is vásárol, 48 órán belül kapja meg a csomagot.

A csomagokat egy 50-es, előre meghatározott terméklistából lehet összeállítani, a listán a következő termékek szerepelnek: kenyér, puliszkaliszt, liszt, rizs, cukor, olaj, só, csigatészta, tej, vaj, sajt, joghurt, húskonzerv, pástétom, babkonzerv, virsli, szalámi, sonka, kolbász, tojás, lekvár, kávé, csokoládé, fekete bors, piros paprika, vécépapír, papír zsebkendő, papírtörlő, fogkrém, szappan, sampon, női és férfi tusfürdő, női és férfi dezodor, borotválkozó-hab, borotva, mosogatószer, mosószer, krumpli, sárgarépa, zeller, petrezselyem, hagyma, alma, banán, narancs és citrom.

A szervezetek a vállalkozókkal közösen minden kategóriából egy terméket azonosítottak be, úgy, hogy az minőségében és árban is megfelelő legyen.

Az intézkedések a koronavírus terjedésének megelőzése miatt és az idős, lakhelyét elhagyni nem tudó személyek védelme érdekében születtek. A kezdeményezésben a Kovászna Megyei Vöröskereszt mellett részt vesznek a Diakónia Keresztyén Alapítvány, a Gyulafehérvári Caritas, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat és a Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezetének munkatársai és önkéntesei.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük