Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jelezzük a meghiúsult törvénysértéseket is!

Jelezzük a meghiúsult törvénysértéseket is! Kovászna megye

Az országos rendőr-főkapitányság közlése szerint március 22-én óránként átlag 6-7 lopás történt Romániában, de a rongálások száma is óránként átlag 1-2 esetre volt tehető, és ez csak a jelentett esetek statisztikája, hiszen számos alkalommal, mint arról az évek során lapunk is többször meggyőződhetett, az áldozatok nem jelentik a törvénysértést sem, a meghiúsult kísérletekről nem is beszélve.

Hirdetés
Hirdetés

Mi is beszámoltunk az uzoni bankautomata felrobbantásáról, a szentivánlaborfalvi brutális, veréssel társuló rablásról, így érthető, hogy a háromszéki polgárok aggódnak a közbiztonságért. Az országos adatok sem szívet melengetők, a román rendőrség legutóbbi közlése szerint ugyanis március 22-én, csupán 24 óra alatt 454 törvénysértést jegyeztek fel, ebből 156 lopás volt, és az sem mellékes, hogy a szigorú intézkedések, kijárási tilalmak ellenére is március 23-án két óra alatt, az éjszaka leple alatt 1741 olyan személyt kaptak el, akik semmibe vették a tiltásokat.

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, az aggodalmak ellenére a hivatalos statisztikájuk szerint a megyében az elmúlt hetekben csökkenő tendenciájuk van jelzett a törvénysértéseknek. Az egyenruhás kiemelte, mennyire fontos a meghiúsult lopási kísérleteket (például táskalopás) jelenteni a 112-es sürgősségi számon, hiszen a panaszoknak köszönhetően – térmegfigyelő kamerák segítségével – azonosítani tudják az elkövetőket, figyelemmel tudják kísérni ezek „mozgását”, és így megóvhatnak más személyeket is attól, hogy áldozatokká váljanak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük