Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken a Száztagú Székely Férfikórus

Háromszéken a Száztagú Székely Férfikórus Kovászna megye

Szombaton a sepsiszentgyörgyi Krisztus király templomban lépett fel a Hargita, Kovászna és Maros megyei dalárdákból összeállt Száztagú Székely Férfikórus, majd vasárnap a csernátoni huszár- és katonanóta-találkozó rangját emelte.

Hirdetés
Hirdetés

„Ereje van az együttlétnek, ezért örvendetes, hogy ismét közösen énekelünk” – jelentette ki a Csíkborzsováról, Gyergyószentmiklósról, Marosszékről és Székelyudvarhelyről érkező kórusokat házigazdaként üdvözlő Jakab Árpád karnagy. Takó István, a hangversenynek otthont nyújtó, napi pontossággal tizenhat évvel ezelőtt felszentelt templom plébánosa évfordulós ajándékként határozta meg az eseményt, amelyre áldását adta.

Az elhangzott beszédek után a Bartalis Izabella, Jakab Árpád, Márton Zsolt és Ványolós Csaba vezényletével, valamint Ambrus Sándor zongorakíséretével, száz férfiajakról felcsendülő dalok örömkönnyeket csaltak a hallgatóság szemébe. A Székelyföld egyik kulturális gyöngyszemét képező egyesített kórus háromszéki fellépéssorozata vasárnap az alsócsernátoni református templomban és a Haszmann Pál Múzeum kertjében folytatódott, a hetedik Székelyföldi Huszár- és Katonanóta-találkozón.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük