Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Séfiskola létesülhet

Séfiskola létesülhet Kovászna megye

Több próbálkozásról tudunk a 4 millió euróból felújított kézdivásárhelyi minorita rendház kapcsán annak érdekében, hogy élettel töltsék meg a példásan rendbetett épületet. Pénteken többórás kerekasztal-beszélgetésen elemezték a turisztikai szakképzés beindításának lehetőségét.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány ügykezelésébe tartozó rendház megújult, és úgy tűnt, egy svájci üzletember turisztikai főiskolát hoz létre benne. A vállalkozó több ízben megfordult Kézdivásárhelyen, és érdeklődést fejezett ki más települések turisztikai fejlesztése iránt is, aztán váratlanul – betegségre hivatkozva – visszakozott a projekttől.

Azóta egyetemekkel is zajlottak tárgyalások, de legéletképesebbnek az látszik, hogy a veszprémi Séf Iskola bábáskodása mellett, a helyi politikai és üzleti szféra együttműködésével turisztikai szakképzést indítsanak be. Ennek érdekében háromszéki üzletemberek és Hargita megyei érintettek is jelen voltak a pénteki megbeszélésen, amelyen elsősorban Németh Katalin, a veszprémi Séf Iskola igazgatója és Mayer Gyula, az iskola alapítója, a Mayer Hotel vezetője vázolta a koncepciókat. A beszélgetés részleteire szerdai Kézdivásárhelyi Körképünkben visszatérünk. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. szeptember 5., 14:17
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Több évtizedes hagyománynak örvend/ örvendett a kézdivásárhelyi szakközépiskolák körében, ahol eddig több ezer diák végzett! Most jött egy erősen politikai alapon irányított líceum, a Kanta és mivel a III. évezredmen nem olyan ” népszerű” a vallás, hozzácsapták a turizmust!!!! Csodálom, h ezt a 2 szakközépiskola vezetősége eddig nem kifogásolta!!!

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 6., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Nagyon okos kezdeményezés a séfiskola, ideje volt lépni egy hiányszakma érdekében. Szép hosszú a névsora azoknak, akik a tervet megbeszélték, de a nagy hiányzóról, akit túlszárnyalni nehéz Romániában, de még Magyarországon is. A világ legjobb séfiskoláiban tanult, Michelin-csillagos szakácsot, a magyar csapat vezetőjét a Bocus d’or versenyen, Kézdi szülöttét, Veres Istvánt hogy történhetett meg, hogy nem sikerült meghívni az értekezésre? Minden jelenlévőnél több ötlettel, javaslattal, reális tudással szólhatna hozzá ehhez az ügyhöz, esetleg valamilyen funkcióra is rá lehetne venni a cél érdekében.

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 11., 8:53
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Az a jövő most van! Nem tűnik fel, hogy minden a turizmust elősegítő kezdeményezés meg van akadályozva? A turizmus nem csak a szállodákról szól és nem is a magyar hősi múltról. (Arról is persze.) A turizmus autópályáról és szórakozási lehetőségről (is) szól, például vidámparkról. Nálunk a megyeszékhely főterén a legmenőbb vendéglők pincérnőinek koszos a körme, kivétel nélkül, már évek óta! Ennyit tudunk mutatni a turistának, meg konferenciázunk néha a turizmus gondjairól. Eközben, a szállóhelyeink kétszemélyes fürdőkádat reklámoznak, mint jacuzzit, de mikor elmész megnézni, akkor az is a pincében az oldalára van fordítva. Konkrét felmérésről beszélek! Úgyhogy mi magunk is vihetjük a pénzünk Paradisul Acvatic-ba, Ski Gyimesbe vagy Dinopark-ba.

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 12., 13:27
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Azt hiszik bolondok a fiatalok, hogy jol ki tudjak majd hasznalni egy darabig amig kinyilik a szemuk es rajonnek, hogy semmi penzert csak kihasznaljak ezek. Azert csinaljak ezt, hogy legyen nekik allando olcso munkaero, mert ne mondjak, de ha megfizetnek a munkasaikat rendesen akkor nem kellene kulfoldre menni ugyanezt csinalni csak joval tobbet keresve.