Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyümölcsfát a jövő nemzedékeknek

Gyümölcsfát a jövő nemzedékeknek Kovászna megye

Második éve, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat partnerként társult a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének programjához, így már a megyeszékhely lakosai is ingyenesen igényelhetnek őshonos gyümölcsfacsemetéket. A múlt heti tanácsülésen a partnerség formai feltételeiről, azaz egy társulási szerződés megkötéséről döntöttek a tanácsosok.

Hirdetés
Hirdetés

A határozat szerint egy személy (általában a családfő) maximum 5 gyümölcsfát igényelhet, ha bizonyítani tudja, hogy birtokában van a fák elültetésére alkalmas teleknek, vállalja, hogy a csemetéket megfelelően elülteti, gondozza, és ha nincs tartozása az önkormányzat felé. A rendelést, azaz az igénylést március 24-ig telefonon kell jelezni a polgármesteri hivatal telefonszámain: a polgármesteri kabinetnek (0267.311.243) vagy a városimázs-irodának (0267.312.000).

A csemetéket március 25. és 31. között előzetes programálás alapján a városi kertészettől lehet átvenni a személyi igazolvány felmutatása után. A városháza idén 1020 alma-, meggy-, cseresznye-, körte-, barack- és szilvafát oszthat ki, amelyek árát 75%-ban az önkormányzat, 25%-ban a HKA állja. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük