Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyermekek okoztak tüzet, állatok pusztultak el Illyefalván

Gyermekek okoztak tüzet, állatok pusztultak el Illyefalván Kovászna megye

Lakóház és istálló gyulladt ki péntek délben Illyefalván: haszonállatok pusztultak el, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Az önkormányzat gyűjtést kezdeményezett a károsultak javára.

Hirdetés
Hirdetés

Egy nehéz anyagi helyzetben lévő, háromgyermekes család háza és melléképületei gyulladtak meg, a tűzvészben az istállóban lévő ló és egy csikó is odaveszett, tetemüket az önkormányzat szállíttatta el az égetőbe. Egy kutyát sikerült kimenteni a lángok közül.

Fotó: Bodor Tünde

Az idejében érkezett riasztásnak köszönhetően a kis telken keletkezett nagy tűz nem terjedt át a szomszéd épületekre, noha fennállt ennek veszélye: a három esetkocsival a helyszínre siető tűzoltók több mint négy órát küzdöttek a 200 négyzetméteren elharapózott lángokkal. A tüzet valószínűleg az otthon levő gyermekek okozták, közülük a 3 évest kisebb égési sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó: Bodor Tünde

Az önkormányzat gyűjtést kezdeményezett a károsultak javára, mert „szegény embert az ág is húzza”, a családnak, amelyben az anyuka gyermekotthonban nevelkedett, eddig is sok gondja volt az egyik beteges gyermekkel, aki többször szorult műtétre.
Akik adakozni szeretnének a károsultak javára, a pénzt a református egyház számlájára (RO81BRDE150SV01428771500) utalhatják. 

Fotó: Bodor Tünde, Kovászna megyei tűzoltóság

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. március 11., 0:08
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Árvaházas kutyából se lesz szalonna. Azok az állatok csak jobb hely kerültek és nem kell csontsoványan ehezzenek ezentúl. Eddig is el kellett volna venni tölük az állatokat és a gyerekek megérdemelnének egy jobb sorsot árvaházban tisztes körülmények között. Az italról cigi kávéról a bodegázás helyett dolgozni kéne menniük. De hát az alkeszek szaporodnak féktelenül mi meg eltartsuk öket.