Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdátlan autókat szállítottak el

Gazdátlan autókat szállítottak el Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön a helyi rendőrség 13 gazdátlan autót szedtek össze a város utcáiról az elmúlt napokban. Vezetőjük, Hadnagy István elmondta, hasonló akciókra 2-3 havonta kerül sor, folyamatosan igyekeznek az elhagyott járműveket elszállítani.

A legtöbb esetben lakossági bejelentés alapján járunk el, de a városházától is kapunk elhagyott autókról jelentést, illetve járőrözés közben kollégáink is szoktak rábukkanni olyan járművekre, amelyeket minden jel szerint hosszú ideje nem mozdított el senki. Különösen a lakónegyedi övezetekben jelent gondot egy elhagyott autó, mert a parkolóhelyek szűkösek: ilyen módon is igyekszünk segíteni a lakókon” – közölte Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

Mikor válik egy autó elhagyottá?

Két fontos kritérium alapján dől el, hogy egy autó gazdátlan maradt, és kell vele valamit kezdeni: az első, hogy közterületen van leállítva, láthatóan huzamosabb ideje; a másik, hogy nem tesz eleget a közlekedéshez elengedhetetlen minimális jogi követelményeknek, nem rendelkezik érvényes műszaki vizsgával (ITP-vel). A helyi rendőrség ilyen esetben felszólítást helyez el az autó szélvédőjén, amelyre a tulajdonosnak 10 munkanap áll a rendelkezésére, hogy eleget tegyen – a gyakorlatban ennél azonban sokkal többet is szoktak várni.

Amennyiben nem változik semmi, úgy egy Brassó megyei cég segítségével a városi kertészethez szállítják az autókat, a tulajdonosoknak pedig 30 nap áll rendelkezésükre, hogy jelentkezzenek, ellenkező esetben az autót ócskavasként értékesíti a város. Ha a tulajdonos jelentkezik, ki kell fizetnie a szállítási díjat (ez változó), illetve napi 50 lej tárolási díjat.

2022-ben összesen 19 autót szállítottak el a megyeszékhely közterületeiről. A lakosok, akik

hasonló gonddal találkoznak, azt a https://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro/carwreckform-hu linken jelenthetik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. április 27., 7:53
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Nagyon helyes, senki ne tarolja sajat szemetet kozteruleten, ha nem kepes megszabadulni tole.Meg igy is sok auto labatlankodik mindenfele, mondhatnam minden negyedben van egy ket olyan jargany akit gazdaja ottfelejtett, sot olyan is van hogy a gazdinak semmi koze nincs ahoz a helyhez ahol ottfelejtette autojat, tehat meg a kornyeken se lakik – igy az ott lakok kell kerulgessek a mas varosreszen lako gazdi roncsautojat. Azok az autok amelyeket honapok ota meg se mozditanak a helyerol egyertelmuen elkellene szallitani az ocskavastelepre, vagy a gazda vigye ahova akarja ha nem hasznalja vagyontargyat ha ma megvan.