Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Forgalomkorlátozások lesznek a díszfelvonulások útvonalán Sepsiszentgyörgyön

Forgalomkorlátozások lesznek a díszfelvonulások útvonalán Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön a március 15-i ünnepségsorozat egyik fénypontja idén is az óriás székely és magyar zászlókkal való díszfelvonulás lesz a 16 órától kezdődő ünnep műsor főtéri helyszínére. A felvonulások útvonalán forgalomkorlátozásokra kell számítani – közölte polgármesteri hivatal.

Hirdetés
Hirdetés

A nyugati városrészből a díszmenet 14:55-kor indul a szemerjai csata emlékművétől. Felvonulnak a város elöljárói, köztük Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, valamint a meghívott vendégek: Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete, Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja.

A díszmenettel vonul továbbá a sepsiszentgyörgyi Szent József Plébánia 040-es Szent György cserkészcsapata, a 115-ös számú Bölöni Farkas Sándor cserkészcsapat, a rétyi Kováts András Ifjúsági Koncertfúvószenekar tagjai, hagyományőrző huszárok, a Szilaj Hagyományőrző Egyesület és a Vadon Egyesület lovasai.

A keleti városrészből az ünnepi felvonulás 15:05-kor indul az Állomás negyedi eprestetői csata emlékművétől. Sepsiszentgyörgy elöljárói mellett felvonul a sepsiszentgyörgyi 14-es számú Dr. Kovács Sándor cserkészcsapat, a rétyi Kováts András Ifjúsági Koncertfúvószenekar tagjai, hagyományőrző huszárok, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület, az Uzoni hagyományőrző huszárok, a Shagya Lovasklub, illetve szabad lovasok.

A 125 méter hosszú székely-, illetve magyar zászlókat Sepsiszentgyörgy magyar tannyelvű iskoláinak diákjai viszik.

Az ünnepi felvonulások miatt korlátozzák a forgalmat a következő utcákban:

  • 13:45 – 14:45 között a Román Hadsereg utcában,
  • 14:00 – 15:00 között a Bartók Béla utcában,
  • 13:00 – 13:15 között a Gábor Áron utcában,
  • 14:00 – 14:15 között a Kossuth Lajos utcában,
  • 16:00 – 18:00 között az 1918. december 1. utca Csíki utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszán,
  • 15:30 – 18:00 között a Szabadság utcában és a Gróf Mikó Imre utcában.

A Szabadság utcában és a Gróf Mikó Imre utcában, illetve az 1918. december 1. utca Ferdinánd panzió és polgármesteri hivatal közötti szakaszán a közterületi parkolókat március 14-én este 19 órától már nem lehet használni.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük