Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fogathajtás Bodokon

Július 6–8. között először szerveznek nemzetközi fogathajtóversenyt az oltszemi maratonhajtó-pályán. A 15. Bodoki Napokkal egybekötött eseményen a lovasparádé mellett koncertek is várják az érdeklődőket.

Tizenöt fogat nevezett be az ország különböző részeiből a bodoki önkormányzat, a Kovászna Megye Tanácsa és a Román Lovas Szövetség által rendezendő eseményre. Fodor István polgármester keserűen összegezte, hogy a versenynaptárt összeállító Nemzetközi Lovas Föderáció egy időpontra tűzte ki a szlovéniai és az oltszemi megmérettetéseket, így kevesebb résztvevővel zajlanak a pontszerző, 2–3 csillagos versenyek. A magyarországi fogatok pedig a szlovéniait részesítik előnyben a jobb infrastruktúra miatt.
– Kevesebb fogattal ugyan, de meg kell tartanunk a versenyt, mert különben a már benevezett csapatok elesnek a világbajnokságon való részvételhez szükséges pontszerzéstől” – fogalmazott az elöljáró, kitérve a versennyel járó anyagi nehézségekre is.
Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke az esemény kapcsán elmondta: – A jó cél eléréséhez jó utat kell választani. Bár szinte mindennaposak az akadályok, az elmúlt években megtanultuk azt, hogy a legmagasabb hegyre is vezet fel út. Egyik álmunk, hogy Háromszék Erdély lovasrendezvényeinek központja legyen. Az oltszemi Mikó-kastély megvásárlásakor tudtuk, hogy hosszú, kitartó munka vár ránk, de az eddigi eredmények, fejlesztések és színvonalas programok azt bizonyítják, jó úton járunk, és már nemcsak az országon belül, hanem nemzetközi szinten is felfigyeltek ránk.
Július 6-án 12 órakor díjhajtással és bemutatóval kezdődik a verseny, szombaton 12 órakor maratonhajtásra, vasárnap szintén 12 órakor akadály- és díjhajtásra kerül sor. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük