Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bürokrácia miatti fejetlenség?

Bürokrácia miatti fejetlenség? Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy-szerte zajlanak a felújítási munkálatok, ami jó hírnek számítana, ha néhol az eredmény nem lenne elgondolkodtatóan silány. Több olvasónk panaszkodott az utcájában zajló fejetlen munkálatokra, mi pedig a városvezetésnél érdeklődtünk a kivitelezők „szakértelme felől”.

Nemrég írtunk a megyeszékhelyi Olt utcában – még a szavatosság lejárta előtt – tönkrement járdákról, a szakaszonként járhatatlan, fellazult kockakövekről. A napokban olvasóink újabb hiányosságokat jeleztek. Ha rangsorolnánk ezeket, akkor biztosan pódiumra kerülnének a Málik József és a Puskás Tivadar utcák környéki, aszfaltozásnak csak jóindulattal mondható munkálatok.
– Ha túllépünk azon a tényen, hogy már az aszfaltozás után 3-4 nappal megjelentek az első lyukak, gödrök, akkor is elgondolkodtató, hogy milyen terveket követhetett a kivitelező, aki a szakaszon lévő összes aknát leaszfaltozta. Ne csodálkozzunk, hogy az esőzések beköszöntésével a leaszfaltozott kanálisfedők miatt elárasztódnak a környékbeli tömbházak pincéi. Ezt érdemlik 25 év várakozás után az említett utca lakói. Nekünk nem jár egy rendes utca? – háborgott egy, a Málik József utcában lakó panaszos. Tegnap kaptunk egy újabb „beépített” aknafedős fotót, szerkesztőségünk kérdéseire pedig kiderült, már napok óta ledöngölt föld- és kavicsréteg került a Stadion utcai 15D lépcsőház bejáratánál lévő kanálisfedőre, és a jelek szerint hamarosan aszfaltréteget is öntenek a szakaszon.
Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok érdeklődésünkre elmondta, a Stadion utcában lévő tömbháznál saját erőből korszerűsítenek, aszfaltozás után emelik fel az aknatetőt, és szigetelik.
– Mindenféle technológiát kipróbálunk. Ugyanez a helyzet a Málik utcában is: mivel a bürokrácia okozta késések miatt a szerződés már lejáróban van, hogy ne fussunk ki a határidőből, a szakaszt leaszfaltoztattuk anélkül, hogy felemeltük volna a sajátosan betonba öntött kanálisfedőket. Ez utóbbira, a felemelésre még nincsen közbeszerzés kiírva, nincs szerződésünk. Azért is maradtak lyukak, hogy jelezzék, hol vannak az aknatetők: ha gond, sürgősség áll fenn, lehessen hozzáférni, felvágni – magyarázta.
Érdeklődésünkre a városgondnok elmondta, az esővíz-lefolyókat, a rácsokat nem aszfaltozták le, így nem kell attól tartani, hogy megtelnek vízzel a környékbeli tömbházak pincéi. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. június 29., 9:00
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Eloljaronknak, Czimbalmos Kozma Csaba Urnak Mindig Mindenre van valasza. Az egy mas kerdes, hogy valaszai mennyire elegitik ki a lakossag kerdeseit, igenyeit, elvarasait……. Lenyeg , hogy mindenre van valasz.Ha sajat erobol dolgozik a varos ha nem , de a minosegi munkat elvarnak a varoslakok.
  Domb utcaban is igergetik a lepcsok javitasat, mikor a Faklya utcai lepcsoket befejezik. Csak azt nem tudjuk a lakosok, hogy a faklya utcaban a hatarido 2040? Ebben az evben ott az emberek nem dolgoztak osszesen 2 napot osszesen. Csufsagolas az egesz. De erre is van eloljaronknak valasza biztos. Mi csak varjunk turelemmel,….

 • User
  Dátum: 2018. június 29., 9:09
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Azok a városvezetôk is nagyon „hozzáértôek” lehetnek, akik megbízzák ezeket a dilettáns kivitelezôket, és át is veszik tôlül a befejezett munkálatokat.