Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Önkéntesek segítenek

Önkéntesek segítenek Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Központ munkatársainak évről évre akadnak önkéntes segítői. Az elmúlt napokban a Constantin Brâncuși Iskolaközpont fodrász szakos tanulói vállalták fel az idősek szépségápolását.

Az iskola diákjai állandó látogatói az otthonnak, így az idősek már bizalmukba fogadták őket. Anca Satîrbașa tanárnő csapata hónapról hónapra felkeresi az otthont, és különböző szolgáltatásokkal segítik az ott élőket. Múlt héten levágták az idősek haját, megigazították a férfiak szakállát, de egy manikűrszalont is rögtönöztek a hölgyeknek
Klárik Mária, a központ vezetője elmondta: a Constantin Brâncuși-iskolával partnerszerződést kötöttek, de más civil szervezetek önkéntesei is segítik az otthont. Aktív önkéntes szerződéssel négy asszisztens, egy ápoló és egy gyógymasszőr végez szakmai odaadással feladatokat az otthonban, de origamiműhelyt is működtetnek szintén önkéntes alapon, ami a finom motorikus készségek és képességek megőrzését szolgálja az időseknél. A Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei kéthetente keresik fel az otthont, besegítve a mindennapi teendőkbe. Emellett külföldi önkéntesek is jönnek, a franciaországi Saint Yves Gourin Líceum évente elküld két-három diákot ápolási folyamatok elvégzése és gyakorlása céljából a sepsiszentgyörgyi központba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük