Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Félmillió eurós beruházás

Félmillió eurós beruházás Kovászna megye

Nagy volt a csend a kézdivásárhelyi ipari parkok körül, de végre jó hírt is adhatunk: a 2-es számú, a szentkatolnai út mellett levő létesítményben megnyílt egy Romániában ritkaságszámba menő dizájnműhely, ami félmillió euró európai uniós beruházás révén valósult meg. A nyomda tíz új munkahelyet teremt.

Hirdetés
Hirdetés

A PD Office vállalkozás a gyulafehérvári Központi Fejlesztési Régiónál pályázott sikeresen, és 500 ezer eurós támogatásban részesült. Ebből kilenc, utolsó generációs nyomdaipari technikát képviselő gépet vásároltak, többek között UV-nyomtatót, nagyméretű vágó- és fóliázógépet, illetve nagyteljesítményű lézervágót. A nagyméretű UV-nyomtató „tudását” jelzi, hogy bármilyen szilárd anyagra fotóminőségű nyomatot képes rávinni. A gépeket egy németországi cégcsoport a napokban szállította le, a beüzemelésükhöz pedig magyarországi szakemberek szálltak ki Kézdivásárhelyre.

A PD Office munkatársai elmondták: az országban ugyan szétszórva vannak hasonló gépek, de egy helyre tömörítve ilyen technológia nincs. A pályázat feltételei között a munkahelyteremtés is szerepel, tíz új állást kellett létrehozni, ebből ötöt már elfoglaltak. Aki úgy érzi, hogy van érzéke a széphez, kreatívan tud gondolkodni, azt szívesen várják állásinterjúra a cég Béke és Molnár Józsiás utcák kereszteződésénél levő irodájában (az ortodox templommal szemben).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások