Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Félezer óvás

Félezer óvás Kovászna megye

Az 1327 Kovászna megyei érettségiző összesen 556 dolgozatjegyet óvott meg az előzetes eredmények közzététele után – közölte a Kovászna megyei tanfelügyelőség.

Hirdetés
Hirdetés

Legtöbben a román jeggyel voltak elégedetlenek: 205 reálszakos és 62 humánszakos diák. Magyarból 62 óvást jegyeztek, 53-at a reálosok részéről, 9-et a humánosoktól. A szaknak megfelelő kötelező tantárgy esetében 137 fellebbezés történt, ebből 24 történelemből, a többi matematikából. A választott tantárgyaknál született jegyek sem szolgáltak közmegelégedésre, legtöbben a biológia dolgozatjegyet óvták meg, 26-an a földrajzot, 12-en az anatómiát, 9-en a szervetlen kémiát, 5-en az informatikát, 3-an a logikát, szociológia és fizika jegyet 1-1 diák óvott meg.

– Ezek nem kiemelkedően magas vagy alacsony számok, románból volt már 800-as nagyságrendű óvás is mondta Kiss Imre főtanfelügyelő. Tény, hogy idén több mint 100-zal nőtt a reklamációk száma ebből a tantárgyból 2019-hez képest. Még két éve is kevesebben fellebbeztek, pedig akkor tömegesen lepontozták a háromszéki diákok román dolgozatait, és az újrajavítás után 80%-uknak jóval nagyobb jegyek születtek. Matematikából is kétszer annyian óvtak, igaz, ez egy jóval népesebb végzős évfolyam, mint a tavalyi. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások