Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megtréfálták a Sepsi OSK-t

Megtréfálták a Sepsi OSK-t Sport

Eseménytelen, lapos mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget tegnap délután a Sepsi OSK, a fásultan futballozó sepsiszentgyörgyiek annak az Academica Clinceni-nek az otthonában hajtottak fejet, amely zsinórban negyedik mérkőzését nyerte ugyanazzal az eredménnyel (1–0).

Hirdetés
Hirdetés

A piros-fehér mezesek számára két jászvásári mérkőzés következik, vasárnap a bajnokságban, jövő csütörtökön pedig a kupában mérik össze erejüket a Polival.

Igazi júliusi kánikula fogadta a csapatokat szerda délután, és ez alaposan rányomta bélyegét a játékra az alsóházi rájátszás odavágóinak utolsó fordulójában. A Sepsi OSK kispadján ezúttal is Ilyés Róbert másodedző foglalt helyet, míg Leo Grozavu vezetőedző a lelátóról követte az eseményeket, tekintve, hogy a Hivatásos Labdarúgó-liga álláspontja szerint a kupában kapott kétmeccses eltiltás a bajnokságban is letölthető.

A találkozó első félideje többnyire eseménytelenül telt, az első valamirevaló megmozdulást a 13. percben jegyezhettük fel, amikor a sepsiszentgyörgyi védők figyelmetlenségét kihasználva Şut kapásból tüzelt, ám a labda elcsorgott a kapu mellett. Szűk negyedóra múlva Niczuly Roland kétszer is magabiztosan avatkozott játékba, előbb Ventura, majd Şut próbálkozását akadályozta meg.

A második játékrészben a Sepsi OSK volt aktívabb, azonban támadásaikból hiányzott az átütő erő. Sokáig úgy tűnt, a házigazdák beérik a gólnélküli döntetlennel, mígnem a 72. percben gyakorlatilag a semmiből betaláltak. Egy banális, távoli szabadrúgást követően a magára maradt Șut győzte le Niczulyt (1–0), majd egy perc múlva duplázhatott volna, de ezúttal nem találta el a kaput a 21 éves játékos.

Az OSK nem adta fel, szaladt az egyenlítés után, azonban eredménytelenül. A 87. percben Achahbar állt a legközelebb a gólhoz, veszélyes szabadrúgását a léc alól kotorta ki a hazaiak kapusa, majd a lefújás előtt Bouhenna fejese szállt fölé.

Nyertek az akadémisták, és 26 pontjukkal felkapaszkodtak az alsóházi tabella második helyére, míg a 24 pontos OSK visszacsúszott a negyedikre. Mekkora változás ez az alapszakaszhoz képest, a felezés előtt 11 pont volt a sepsiszentgyörgyiek előnye az ilfoviakhoz viszonyítva…

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 7. forduló: Academica Clinceni – Sepsi OSK 1–0 (0–0). Clinceni-i Stadion. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești).

Academica Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Patriche (Kontoes, 79.), Humanes (Bejan, 79.), Dobrescu – Albu (Cebotaru, 68.), Ventura, Şut (Markovic, 89.) – Achim (Buziuc, 68.), Vojtus, Ion. Edző: Ilie Poenaru. Sepsi OSK: Niczuly – Bouhenna, Tincu, Celea (Fülöp I., 46.) – Csiszér (Dimitrov, 76.), Vaşvari, Kovács (Achahbar, 46.), F. Ştefan – Fülöp L. (Diaz, 24.), Safranko (Karanovic, 80.), M. Ştefănescu. Edző: Leo Grozavu.

Gólszerző: Şut (72.). Sárgalap: Achim (40.), Albu (45+3.), Patriche (48.), Matei (52.), Ventura (62.), Dobrescu (90,), illetve Bouhenna (59.), Ştefănescu (71.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások