Felhívás!

Ellazultak az emberek!

Ellazultak az emberek! Kovászna megye

Felére csökkent múlt héthez képest a koronavírussal fertőzött páciensek száma a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, de továbbra is óvatosságra intenek. Jelenleg 15 fertőzöttet ápolnak, a betegek általános állapota jó.

András-Nagy Róbert menedzser heti sajtóértekezleten ismertette a legfrissebb számadatokat, eszerint jelenleg 15 fertőzött személy fekszik a kórházban pozitív koronavírus-teszttel, 12 a fertőző osztályon, 3 kritikus állapotban, de nem intubálva az intenzíven. Egy személyt, aki a hadsereg alkalmazottja, Bukarestbe utaltak át, őt is súlyos állapotban.

Gyanús eset 11 van, közülük egy beteg intubálva, kritikus állapotban az intenzíven. Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató elmondta: amióta működik a PCR-laboratórium, sokkal könnyebb lett az orvosok munkája, illetve az is megkönnyítette a helyzetet, hogy az aszimptomatikus egy negatív teszttel, 10 nap után otthoni elkülönítésbe kerülhet. Eszerint szerdán 15 személyt engedtek haza 10 napos elkülönítésbe.
A kórház igazgatója hangsúlyozta: korai még a második hullámról beszélni, inkább a kiújulástól és a közösségi terjedéstől kell tartani. A gond az, hogy a lakosság lazán kezeli a helyzetet, és amennyiben nem fogják vissza magukat, a számok megmaradnak, sőt, nőnek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 2., 6:21
    ÉRTÉKELÉS: 10

    A szegény ember ellazult amúgy is, a bizonytalanság, munkahelyek megszűnése,a kórházi dolgozok ‘kozombossege, krónikus betegek elhanyagolasa, nyomás alatt tartás, félelem, ezt értik lazulásnak, amíg egyesek rendezvényeket szerveznek magas szintű, szitualt ursagok. Akkor ki is lazul valójában?