Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fejlesztenék a sepsiszentgyörgyi sport- és szabadidős létesítményeket

Fejlesztenék a sepsiszentgyörgyi sport- és szabadidős létesítményeket Kovászna megye

Új pályaborítást és hótaposó gépet, jegyárusítást szolgáló konténert, mászókat biztosító berendezést szerezne be a Rekreatív Rt., mely szabadidős és sportlétesítményeiben folyamatosan jó körülményeket biztosítana a kikapcsolódásra vágyó sepsiszentgyörgyieknek és a településre látogatóknak. E célból idén 2 400 000 lejes támogatást kért a fenntartó sepsiszentgyörgyi önkormányzat költségvetéséből, ennek odaítéléséről csütörtökön dönt az önkormányzat képviselő-testülete.

Hirdetés
Hirdetés

A vissza nem térítendő támogatást a Rekreatív Rt. az infrastruktúra fejlesztésére és a létesítmények felszerelésére költené, a tervezett befektetések 2 700 000 lejes összköltségéhez maga is hozzájárulna a különbözettel. Mint Bodor Lóránd igazgató elmondta, egy prioritási listát állítanak fel, és csak akkor költenek, amikor az elkerülhetetlen.

A sugásfürdői létesítmények mindegyike részesül a támogatásból. Fotó: Antal Árpád/Facebook

Amint az önkormányzati testület elé terjesztett határozattervezetből kitűnik, a sugásfürdői sípályákhoz hótaposó gépet, a városi strandhoz egy robotporszívó beszerzését tervezik a medencék tisztításához, valamit irodakonténert is vásárolnának, ebben zajlana a jegyárusítás. A sugási wellnesszközpontba hidromasszázságyat vásárolnának, a kalandparkban található mászófalra egy automata visszatartó rendszert, amely meggátolja hogy visszacsúszon a mászó.

A Sepsi Aréna felszerelését felszedhető, költöztethető kosárlabdapálya-burkolattal egészítenék ki, a nagypályára is időtálló padlóburkolatot tennének és padlótisztító, valamint jégvágó berendezéssel, több hőközponttal, tűzálló ajtókkal és egy multifunkcionális kis traktorral is ellátnák a létesítményt. Utóbbira a Szabó Kati sportcsarnoknál is szükség van, ugyanott pedig a terem padlójának felújítását és a kinti kézilabdapályára műfüves borítást is terveznek a működtetők.

A sugásfürdői spában hidromasszázságy is igénybe vehető lesz majd. Fotó: Antal Árpád/Facebook

Végül a Rekreatív Rt. minden létesítményét összekötő applikációra is pénzt igényelt a működtető.

Fotó: Antal Árpád/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük