Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezüstöt ért az alkotása

Ezüstöt ért az alkotása Kovászna megye

Farkas Ferenc mestercukrász ismét tisztességesen helytállt a Stuttgartban február 14–19. között megrendezett kulináris olimpián (IKA Cullinary Olimpics), kenyértésztából készült alkotása ezüstérmet hozott neki, vele pedig Szentgyörgynek.

A kulináris olimpián több kategóriában összesen 902 egyéni versenyző gyürkőzött neki, hogy cukorból, csokoládéból, sajtból, margarinból, kenyértésztából és számos más alapanyagból kreáljon valami emlékezeteset.

Hirdetés
Hirdetés

Farkas Ferenc valami olyat szeretett volna, ami az országhoz kötődik, és sokan ismerik, így esett a választása Drakulára. A vámpír gróffal asszociált Vlad Țepest, a Bran-kastélyt és még más elemeket komponált bele a kenyértésztából készült alkotásba. A zsűri értékelte a többféle technológia felhasználását, a kompozíciót, az arányokat, az összhangot, sőt, mint kiderült, egyes elemek még mívesebb kidolgozása már aranyat hozhatott volna a mestercukrásznak, aki más években csokoládéval készült alkotásokkal is ringbe szállt, mi több, nyert is. Most a februári regisztrációkor az előre nem látható, bizonytalan időjárási körülmények miatt ez nem történt meg: a csokoládé kényesebb alapanyag, hidegben repedhet, párás levegőben kifehéredhet, szállítása nagyon kényes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások