Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értelmetlen rombolás

Értelmetlen rombolás Kovászna megye

Megrongálták a lakócai menedékhelyet – tudtuk meg Leonid Moscviciovtól. A Kovászna megyei természetvédelmi és hegyimentő központ vezetője elmondta, az egyelőre ismeretlen tettesek vandál módon hatoltak be a házikóba.

A nem kívánatos „turisták” vélhetően csak „sportból”, berúgták az ajtót, és letörték a kilincset.

– A menedékhely ajtaja – értelemszerűen – nem volt bezárva, úgyhogy csak élvezetből törték össze. A magam részéről kizárom, hogy nagytestű állat vagy természetszerető turista lett volna az elkövető, azok nem rongáló fajták – nyilatkozta Moscviciov. A szolgálatvezető elmondta: turisták értesítették a kárról. A hegyimentők, kihasználva a kedvező időjárást, túrasível mentek fel ellenőrizni a keletkezett kárt, majd a hátizsákban felvitt faanyaggal megjavították az ajtót, és kicserélték a kilincset.

Hirdetés
Hirdetés

A lakócai menedékhelyet tavaly szeptemberben adták át. A faházat a hegyimentők építették a megyei tanács 25 ezer lejes anyagi támogatásával. A beltérben emeletes ágyak vannak és egy térkép a környező hegyekről. A menedékhelyet az arra rászoruló turisták használhatják, természetesen korlátozott ideig. Ezt megelőzően a hegyimentők a Bodoki-hegységben is építettek egy menedékhelyet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások