Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hívogató környezet

A Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi épületében berendezkedő Design Bank alapkoncepcióját már ismertettük olvasóinkkal a múlt héten, most visszatérünk az átalakítások részleteire.

Az épület új funkcióinak megfelelő átépítés megtervezésével Török Áron műépítészt bízták meg, aki nem tervezett radikális változást, kívül egy fedett fapromenád jelzi majd az épület új rendeltetését és szemléletét, ami akár nyitott nyári teraszként is működhet. Az ezredfordulón a nagy IT-vállalatok (pl. a Google, a Prezi) éreztek rá, hogy a kreativitás függ a tér milyenségétől, ezért a mai értelemben irodának már alig nevezhető, informális munkakörnyezetet hoztak létre, ahol megvan a lehetőség az ötleteléshez szükséges elvonulásra, és az egyeztetéshez szükséges találkozásokra is. Belül tehát recepció, irodák, kávézó, közösségi tér, multimédia-terem kapna helyet, B-tervként a nagy nyitott tereket gyorsan kiépíthető falakkal lehetne elválasztani, amennyiben nem válik be az eredeti elképzelés. Körülbelül 36 kisebb cég fér majd be, maximum 60–70 ember.

Hirdetés
Hirdetés

A belsőépítészeti tervpályázatot megnyerő udvarhelyi Mihálydeák Krisztina és Csomor Levente feladata volt olyan betelepedésre hívogató környezetet teremteni, mely azt sugallja a fiatal vállalkozóknak, itt lehet hibázni is, sokfélével próbálkozni.

Az épületben az okostechnika alapfelszerelés lenne, amelyek rendeltetésszerű használatára a helyszínen tanítanák meg az érdeklődőket.
Mindezek kivitelezése minimum két évet vesz igénybe, amennyiben lesz költségvetés, el lehet indítani a közbeszerzést – mondta Antal Árpád polgármester a múlt heti sajtótájékoztatón.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük