Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erdőismereti vetélkedő indul Háromszéken

Erdőismereti vetélkedő indul Háromszéken Kovászna megye

Velünk az erdő, fedezd fel a tájat címmel indít vetélkedő-sorozatot a Háromszéki Erdészek és Vadászok baráti társasága a háromszéki RMDSZ-szel közösen. A program célja, hogy élményt szerezzenek a gyerekeknek, akik izgalmas feladatok teljesítésével kerülhetnek közelebb az erdőhöz, megismerkedhetnek a benne zajló jelenségekkel, és megtanulhatják tisztelni a természetet.

Hirdetés
Hirdetés

Az egész évet átölelő, négy szakaszból álló vetélkedőt indítanak a Kovászna megyei gyerekek és diákok számára idén tavasszal. Az erdészetet és természetjárást népszerűsítő program beharangozójára az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete eheti sajtótájékoztatóján került sor, a jelentkezőket március 19-ig várják a kezdeményezők.   

„Az erdőt úgy tudjuk megtapasztalni, ha ott vagyunk benne” – szögezte le Porzsolt Levente, a Háromszéki Erdészek és Vadászok baráti társaság képviselője, aki szerint hiánypótló programot sikerült létrehozni, hiszen a megyében régi hagyománya van az erdészetnek, és ezt érdemes közelebb hozni a gyerekekhez is. Mint mondta, a négy fordulóból álló vetélkedő esélyt ad arra, hogy az ifjúság gyakorlati tapasztalatot szerezzen, megismerje a természet alaptörvényeit. Éppen ezért a vetélkedőt idén tavasszal, nyáron, valamint az őszi és kora téli hónapokban is megismétlik, hogy a csapatok végigkövethessék a négy évszak változásait.

Az erdőismereti vetélkedőre 7-10 fős gyerekcsoportokat várnak, amelyeket irányítótanár vezet. Porzsolt Levente kiemelte, hogy iskolánként több csapat is jelentkezhet a legkisebbektől a legnagyobbakig, a fordulókon pedig saját korcsoportjuknak megfelelően vesznek majd részt. Minden alkalommal elektronikus formában kapják meg a csapatok a kiírt próbákat, amelyek sikeres teljesítése esetén díjat is nyerhetnek. Az egyik ilyen jutalom egy tanösvény létrehozása lenne. „Ha több éves ciklusban tudnánk működtetni a programot, akkor jópár tanösvénnyel fel tudnánk szerelni a megyét, garantáltan élveznék a gyerekek” – fűzte hozzá a képviselő.

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete sajtótájékoztatójának másik célja a nemsokára induló, ingyenes román nyelvtanfolyam bemutatása volt, amellyel a Kovászna megyei érettségiző diákokat segítenék a kezdeményezők. A program részleteiről egy előző cikkünkben olvashatnak.

Fotó: Kocsis B. János

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások