Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elfogytak az orvosi maszkok

Elfogytak az orvosi maszkok Kovászna megye

A koronavírussal járó pánik Háromszékre is begyűrűzött, tegnap már tömegesen rohanták le a patikákat Kézdivásárhelyen, hogy orvosi maszkokat, kézfertőtlenítőt vagy épp (nem létező) ellenszert vásároljanak a Kínából származó betegség ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán nagy volt a nyüzsgés a kézdivásárhelyi gyógyszertárakban: többen is szerettek volna „feltankolni”, hogy megelőzzék a koronavírust. A Richter gyógyszertárban érdeklődve megtudtuk, ott már hetekkel a vírus európai megjelenése előtt elfogytak az orvosi maszkok, és rendelni nem tudnak, mert nincs készleten. Tegnap különösen megnőtt az érdeklődés a maszkok iránt, de emellett népszerűségnek örvendtek a kézfertőtlenítők is. Többen injekciót szerettek volna vásárolni, még akkor is, ha a tudomány jelenlegi állása szerint nincs ellenszere a vírusnak.

Hasonló volt a helyzet a Dona gyógyszertárban, ott is megnőtt a kereslet a maszkok iránt, holott már két hete kifogytak azokból. Értesüléseink szerint nem csak a gyógyszertárakból, hanem az építkezési üzletekből is eltűntek a maszkok.

A hirtelen pánik oka jó eséllyel azzal kapcsolható össze, hogy hétfő óta elkülönítve megfigyelés alatt tartanak egy Olaszországból, fertőzött térségből hazaérkezett személyt a Kovászna megyei sürgősségi kórházban. Az már csak hab a tortán, hogy országos szinten több szupermarketet lerohantak, hogy felvásároljanak élelmiszerekből, egy esetleges karanténra gondolva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások