Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy hónapja indították az önkéntes szolgálatot

Egy hónapja indították az önkéntes szolgálatot Kovászna megye

Egy hónapja segítenek a háromszéki fiatal önkéntesek azoknak az idős személyeknek, akik nem hagyhatják el otthonukat. A fiatalok bevásárolnak, gyógyszert váltanak ki a 65 év felettiek számára. A Salvatore Egyesület önkéntesei a rászorulóknak gyűjtött adománycsomagokat osztják szét, szépkorúaknak is segítenek.

Hirdetés
Hirdetés

Egy hónapja indította önkéntes segítségnyújtó programját a Háromszéki Ifjúsági Tanács, melynek célja, hogy a megye négy városában azoknak a 65 év feletti idős személyeknek segítsenek, akik betegség vagy a koronavírus miatti elővigyázatosságból nem hagyhatják el otthonukat. Az időseknek gyógyszert és élelmiszert vásároltak, amit házhoz is szállítottak. Az önkéntes szolgálathoz összesen 177 hívás futott be az elmúlt egy hónap alatt, a legtöbb Sepsiszentgyörgyről, továbbá Kézdivásárhelyről, Barótról és Kovásznáról vették igénybe a szolgáltatást.

Az akció a következő hetekben is folytatódik – mondta Kelemen Szilárd Péter.

– Arra kérjük a lakosságot, hogy a továbbiakban is ugyanúgy tartsák be a korlátozásokat, annak érdekében, hogy május 15-én szabadon tudjunk kijárni – hangsúlyozta a HÁRIT elnöke.

Buna Hunor, a Salvatore Egyesület elnöke szerint a legtöbb esetben az alapélelmiszerek, gyógyszerek beszerzése, illetve orvosság felíratása, számlák kifizetése miatt keresték meg. A megyei önkéntes szolgálat tovább folytatja a munkáját, hétköznapokon reggel 8 és délután 4 óra között fogadja a hívásokat a 0742.125.157- es telefonszámon.

A Salvatore Egyesület önkéntesei ugyanakkor Bertis üzletekben rászorulóknak gyűjtött adománycsomagokat is szétosztják, emellett szépkorúaknak is segítenek. A céhes városban Farkas Barna, Straua Medard és Ötvös Imola állnak „hadrendben”. Imola, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizenegyedikes tanulója tavaly december óta tevékenykedik az egyesület kötelékében. „Ebben a nehéz időszakban az idős személyek helyett elmegyünk bevásárolni, számlákat kifizetni, gyógyszertárba, illetve háziorvosaikhoz”, részletezte.

Mint mondta, az online-tanítás és az önkéntes tevékenység jól megfér egymás mellett. „Az online-felkészítő, illetve tanulás reggel történik, míg a rászorulók telefonhívásai általában 10–11 vagy 14–15 óra körül futnak be. Megbeszélünk egy számukra megfelelő időpontot, ám az esetek többségében azonnal segítségükre sietek.” Bár útjai során ki van téve a fertőzésveszélynek, szívesen végzi munkáját. „Védőfelszerelésben járok, plexi-, illetve textilmaszkot, továbbá kesztyűt viselek. Az emberek nagyon hálásak a segítségért, volt, aki sírt meghatottságában”, mondta zárszóként Imola.

Bús Ildikó, Daczó H. Barna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 25., 10:21
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A minap a kovásznai Peny üzletben megdöbbenve tapasztaltam ,hogy jómagam, az alkalmazottak meg egy pár vásárló kivételével mennyi felelőtlen,tudatlan vagy talán csak közömbös emberek ők, legalább 20-25-an tartózkodtak az üzletben !
  A legkritikusabb időszak járványtani szempontból !
  Vannak akik sosem okulnak,csak miután a baj már megtörtént !