Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Budapest főpolgármestere látogatta meg Bekééket

Budapest főpolgármestere látogatta meg Bekééket Kovászna megye
A csíkszeredai börtönben látogatta meg Tarlós István budapesti főpolgármester a terrorizmus vádjával elítélt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt szerda délután. A magyarországi politikus erkölcsi támogatásáról biztosította az elítélteket.
 
Lomnici Zoltán korábbi legfelsőbb bírósági elnök és Bajkai István országgyűlési képviselő két héttel ezelőtti látogatása után újabb magyarországi politikus kereste fel a csíkszeredai börtönben raboskodó Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.
 
Ezúttal Tarlós István, Budapest főpolgármestere folytatott szerdán rövid beszélgetést az elítéltekkel, majd sajtótájékoztatót tartott a börtön előtt. 
 
„Nem szeretnénk a román igazságszolgáltatás tevékenységét minősíteni vagy bírálni, de ezek a fiatalemberek a mi szemünkben nem számítanak bűnözőknek. Petárdákkal és beszélgetésekkel még nem döntöttek meg államrendeket és nem öltek embereket, ők pedig amúgy sem akarták a román államrendet felforgatni. Nem is igazán értik, miért kell itt lenniük, főleg ilyen hosszú ideig. Mindkettejüket erkölcsi támogatásomról biztosítottam, hiszen ez a büntetés enyhén szólva is aránytalanul súlyos” – hangsúlyozta Tarlós. Hozzátette, felfoghatatlan számára, hogyan lehetett a két fiatalember tetteit terrorizmusnak minősíteni.
 
(Székelyhon)
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük