Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Búcsús meleg ebéd Szentkatolnán

Búcsús meleg ebéd Szentkatolnán Kovászna megye

Szent Katalin napján ajándékozta meg a szentkatolnai, rászoruló gyermekeket és azok családjait meleg ebéddel a Szent Rita Egyesület elnöke, Zakariás Antónia. A kezdeményezést jól fogadták az érintettek, így az egyesület elnöke szeretné, ha a következőkben hagyománnyá válna az ebédosztás.

Hirdetés
Hirdetés

Zakariás Antónia elsődleges terve az volt, hogy Szent Katalin napján, csütörtökön, egy búcsús ünnepség alkalmával, szentmise után szerveznek egy közösségi ebédet, azonban ezt a jelenlegi járványügyi helyzet nem engedte meg. Így szponzorok segítségével gyűjtött meleg ebédet, amelyet hatvan személynek sikerült szétosztani.

– A fő támogatóm az Ica Csárda volt, eleinte úgy gondoltam, hogy ott ebédelünk majd mindannyian, de a korlátozások miatt ez sem valósulhatott meg. Így a vendéglő 20-25 doboz ebéddel támogatott, de emellett a sepsiszentgyörgyi Richie Kebab, valamint a Sanghai Étterem is adományozott eledelt. Ruhaneműket is kaptam azonban, így azzal is tudtam segíteni a gyerekeket. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki valamilyen formában segített – hangsúlyozta Zakariás.

Mint mondta, szoros köteléke van Szentkatolnához, hiszen az édesapja és a nagyszülei is itt tevékenykedtek. Zakariás Ernő tanítóbácsi, valamint Sárika óvó néni is tanítgatták a szegényebb gyerekeket.

– Amikor ideköltöztem Szentkatolnára, úgy éreztem, szeretném mindenképpen ápolni az őseim hagyományát. Járnak hozzám tehát gyerekek tanulni, ebédelni. Innen indult az ötlet, hogy egy búcsús ebéd kapcsán több gyereknek is enni tudjak adni – tette hozzá.
Mint mondta, nem volt egyszerű leltárba venni a szentkatolnai rászoruló családokat, de csütörtökön hamar elterjedt köztük a hír, hogy ebédet osztogatnak, így több családhoz el tudta szállítani az eledelt, akik mindannyian jól fogadták a kezdeményezést. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük