Felhívás!

RÖVIDEN

Motorral jön a Mikulás
Idén is motorbiciklivel érkezik a Mikulás Háromszéken, a tervek szerint Sepsiszentgyörgy mellett Szépmezőre és Kovásznára is ellátogatnak a motorosok, hogy ajándékot osszanak a gyerekeknek. Már János főszervező elmondta: tavaly több mint ezer ajándékot osztottak, idén szeretnének 2000 csomagot ajándékozni. Egy csomag 10 lejbe kerül, így a szervezők támogatókat keresnek ezek összeállítására, de tombolafelajánlást is fogadnak, hiszen tavaly annak is nagy sikere volt. A szervezők mintegy 30 motorosra számítanak, akik égősorokkal feldíszített járművekkel, Mikulás-ruhában vesznek részt az akción. A motorosok az 1-es autóbusz vonalát követve mennek ki az Állomásra, majd vissza, de ellátogatnak a szépmezői és kovásznai gyerekekhez is. Az eseményre december 5-én 17 és 19 óra között kerül sor, a résztvevőket arra kérik, tízfős csoportokban várakozzanak, hogy ne alakuljon ki nagy tömeg. <<

Teret az extrém sportoknak
A sepsiszentgyörgyi városi tanács múlt heti ülésén elfogadta a leendő skate és trial-bike parkra vonatkozó műszaki dokumentációt, amely az eredeti tervhez képest jóval nagyobb területre vonatkozik. Az árak is aktualizáltak, ami azt jelenti, hogy az időközbeni árdrágulásokhoz alakítottak.
A skate-park régi kérése a szentgyörgyi fiataloknak és extrém sportot űzőknek, így a városháza már 2020 elején eldöntötte, hogy épít egy gördeszkás, rolleres, görkorcsolyás bravúrok kivitelezésére alkalmas pályát a szemerjai stadion mellett. Az új dokumentáció a fiatalokkal való egyeztetés után 1747 négyzetméterrel megnövelt területről szól, a 3027 négyzetméteres létesítményben a leírás szerint többféle nehézségi fokozatú elem lesz, alkalmas lesz nemzetközi versenyek megtartására is. Nézőterére mobil árnyékolókat terveznek a nyáridőre, a létesítményt ellátják közvilágítással, mosdó és ivókút is hozzátartozik. Közel hatmillió lejből tervezik kivitelezni, ami 1,3 millió lejes (38%-os) többletet jelent az első számításokhoz képest. A kivitelezéshez 12 hónap van előirányozva. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.